İYİ Parti Efeler İlçe Teşkilatı, ikinci olağan kongresini Efeler'deki Şükran Güngör–Yıldız Kenter Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Şevki Çıldır ile İlhan Adıyaman'ın listelerinin yarıştığı kongreye İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, İl Başkanı Cemal Sarı, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, İl Kadın Politikaları Başkanı Semra Yücel, ilçe başkanları, meclis üyeleri ve partililer katıldı.
Divan başkanlığını İYİ Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Mehmet Aslan'ın üstlendiği kongrede, açılış konuşmasını mevcut Efeler İlçe Başkanı Fatih Arslan yaptı. 10 aydır başkanlık görevini yürüten Arslan, kongrede yeniden aday olmadığını dile getirdi.

"İKTİDAR OLACAĞIZ


Başkan adaylarından ilk olarak konuşan İlhan Adıyaman da, ilçe teşkilatını partinin mutfağı olarak gördüğünü söyledi. Seçilmesi durumunda daha fazla vatandaşa ulaşmak için saha çalışmalarına başlayacağını belirten Adıyaman, Büyükşehir Yasası ile beldeden mahalleye dönüşen Umurlu ve Tepecik’te de temsilcilik kuracaklarını dile getirdi. Adıyaman, partisinin birlik ve beraberlik içerisinde elde edemeyeceği iktidarın olmadığını savundu. Delegelerden destek isteyen diğer aday Şevki Çıldır ise, partisinin hem yerel, hem de genel iktidarına katkı sunacağına inandığını söyledi.

11 OYLA SEÇİLDİ


Konuşmaların ardından, seçime gidildi. 364 delegeden 349’u sandıkta oyunu kullandı. 2 oyun geçersiz sayıldığı seçimde Adıyaman 179, Çıldır da 168 oy aldı. Çıldır’dan 11 oy daha fazla alan Adıyaman, başkan seçildi.

YÖNETİM KURULU


Adıyaman başkanlığındaki Yönetim Kurulu Sevgi Ünal, Beyhan Şimşek, Gülcan Taner, Kadriye Demir, Vasfiye Demircan, Hanife Yaşar, Emine Sancak, Mine Soysal, Sevim Çam, Fatma Alkan, Sibel Akdoğan, Asuman Köycü, Ayşe Canbeldek, Hafize Julide Şahin, Sabiha Dal, Mustafa Çelik, Can Mert Edizsoy, Nurettin Atalay, Özkan Kaya, Ali Erzurum, Vahap Kurt, Nihat Bozkurt, Yakup Aksu, Vehbi İpekli, Nur Turhan Aydın, Ufuk Karababa, Yaşar Beytosun, Emrah Erkek, Erkan Çelebi, Engin Sivrikaya, Mustafa Harun Doğan ve Batuhan Uslu’dan oluştu.