İYİ Parti Akyazı ilçe başkanı Servet Top ve partililerin eşlik etiği ziyaretlerde esnaf ve vatandaşlara kendini tanıtan Dikbayır, '' Dar süreçte yoğun tempoya rağmen, vatandaşın ilgisi bize bütün yorgunluğumuzu unutturuyor. Yeni, milleti merkezine alan, milleti vatan müşterek noktasında buluşturan, şaibesiz ve tertemiz bir parti olmanın avantajını kullanıyor, vatandaşlarla rahatlıkla iletişim kurup meramımızı anlatabiliyoruz, dedi.

Genellikle neden yeni bir parti kurdukları yönünde sorulara muhatap olan Dikbayır şunları söyledi;

“Biz Türkiye siyasetinin geldiği noktada yerimizde duramazdık. Bir şeyleri düzeltme adına önce kendi partimizde bir iç mücadele verdik, olmadı. Biz de kendimize bir yol açtık ve partimizi kurduk. Amacımız öncelikle referandumla gerçekleşen rejim değişikliğini tekrar geri getirmek ve Türk siyasi hayatında yaşanılan muhalefet boşluğunu doldurup, iktidara gözdağı vermekti. İktidar karşısında gerçek muhalefeti görünce kesesin ağzını açtı malumunuz ve eleştirdiğimiz konuları çözme yoluna gitti. Dolayısıyla tarih bizi iktidar olmadan milletine hizmet eden bir parti olarak yazacaktır. İktidar olduğumuz gün de parlamenter sistemi geri getirip ülkemizi tek adam rejiminden kurtararak en büyük hizmeti yapacağız. Kuruluşumuz hiç de öyle kolay olmadı. Yüz kırk yıllık Türk siyasi hayatımızın en baskıcı dönemine denk geldik. Bir sürü engellemelerle karşılaştık ama yılmadık. Çünkü milletimizin bizden, yeni bir siyasi parti olmanın ötesinde, siyasal hayatımızı yenileme talebi vardı. Bu yüzden İYİ Parti’yi kurduk.





Ne kadar da doğru karar verdiğimizin en önemli göstergesi Ankara’da yaptığımız kurultaydır. Türk siyasi tarihi, bu kadar kısa bir sürede yola çıkıp böylesine büyük bir kalabalığın toplandığı bir siyasi organizasyona şahit olmamıştı. Demek ki doğru yapmışız, ilgi çekmişiz, milletimizin önemli bir talebini yerine getirmişiz ki bu kadar ilgi görüyoruz.”