Candaş Tolga Işık İyi ki varsın İzmir
HABERİ PAYLAŞ

İyi ki varsın İzmir

İki gün İzmir’de kaldım, ilaç gibi geldi ruhuma. Bu kadar güzel sempatik, bu kadar medeni, bu kadar zarif olabilir bir şehir... Rastgele bir eczaneye girdim, eczacıdan kalfaya nasıl bir güler yüz... Kültür Park’ta 50 metre yürüdüm, 50 kişiyle selamlaştım. Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde bir adam omzuma dokundu “Bu sizden düştü” diye. Ceketimin cebindeki cüzdanımı düşürmüşüm. Denizi, balığı, güneşi, rakısı... Bu memlekette yaşıyorsa eğer arada bir İzmir’e gelip enerji depolamalı, moral depolamalı insan. İyi ki varsın İzmir. İyi ki varsın İzmirli.

Haberin Devamı

İZMİR'DE YAYA OLMAK...

İçişleri Bakanlığı’nın tıpkı Batı’da olduğu gibi trafikte yayaya öncelik ve üstünlük tanıyan yeni uygulamaları İzmir’de çoktan hayata geçmiş. Bir yaya yola çıktı mı bütün araçlar duruyor. Yaya geçidi, trafik ışığı hiç fark etmiyor. Memleketin birçok yerinde yayaya yol veren araca arkadan çarpan araç haberleri gelirken İzmir’in birkaç farklı yerinde denedim, İzmirli mevzuyu çoktan hayata geçirmiş. Alkış.

SABAH LAĞIM KOKUSUYLA UYANMAK

Dün de yazdım İzmir’in en büyük sorunlarından biri alt yapı, kanalizasyon... Kordon’da kaldığım otelde sabah lağım kokusuyla uyanınca yazdığımı dün sabah bizzat tecrübe ettim. Yıl 2019! Bu güzel şehir bu güzel insanlar bunu hak etmiyor. Gerçekten etmiyor.

BÖYLE KAPKAÇ GÖRMEDİM!

Genç bir kız caddede yürürken fotoğraf çektirmek istiyor. Telefonunun tuş kilidini açıp yoldan geçen bir çocuğa uzatıyor “Fotoğrafımı çeker misin?” diye. Son model akıllı telefonu eline alan çocuk “Tabii ki” deyip telefonu kaptığı gibi uzuyor. Arkadan bağrış çağırış, geçmiş olsun. Hayatımda böyle bir kapkaç ne duydum ne gördüm diyeceğim ama gözümle gördüm arkadaş. Kıssadan hisse yoldan geçen herkese fotoğraf çektirmeyin. Hırlısı var, hırsızı var.

ZEYBEKCİ’NİN YENİ İMAJINA TAM NOT

İyi ki varsın İzmir

Nihat Zeybekci’yi Ankara’da bakanlık yaptığı dönemden tanıyor, takip ediyoruz. Zeybekci, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olunca imajında birkaç ufak dokunuş yapmış. Çok da iyi etmiş. Ankara’nın o soğuk, sıkıcı havası yerine İzmir’in genç, enerjik, renkli çehresine uyum sağlayan bir imaj... Belli ki İzmirli de çok sevmiş. Kazanır, kazanamaz başka mesele ama Zeybekci’nin bu yeni imajı hem daha çok beğeniliyor hem de kendisine çok yakıştırılıyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder