Önceki gün Sakarya Büyükşehir Meclisi’nde,  eski Terminal Bölgesinde yer alan Güllük Camii Bahçesi’nin ticari alan ilan edilmesi gündeme geldi. Öneri MHP Meclis Grup Başkanvekili Erkan Etçioğlu’nun sert tepkisi ve MHP grubunun ret oyu vereceğini açıklaması üzerine geri çekildi.

Etçioğlu, caminin bir avuç bahçesine dükkanların yapılması durumunda cemaatin cenaze ve Cuma namazlarında zorlanacağını ifade etti. Ayrıca, caminin önüne ticari binalar yapılması durumunda arkada kalan caminin görünmez hale geleceğini söyleyerek bu kararın vicdanları yaralayacağını belirtti.  

 Erkal Etçioğlu bütün itirazlarında yerden göğe kadar haklıydı. Etçioğlu’nun itirazı ile AK Partili üyelerde gündemde ki maddedeki arızalı durumu fark etmeleri üzerine tasarı geri çekildi.

Güllük Camisi’nin Bahçesi’nin ticari alan ilan edilmesi Türkiye Diyanet Vakfı’nın talebi üzerine meclis gündemine girmişti. Muhtemelen gündem hazırlanırken de büyükşehir yetkileri bu talepte ki hatalı durumun farkına varamamışlar. Etçioğlu’nun dikkati ve itirazı ile büyük bir yanlıştan dönüldü.

Etçioğlu olgun kişiliği, olaylara hakkaniyetli bakışı, halkın kadar kamunun hakkını koruması, doğruya doğru yanlışa yanlış diyen üslübu ile MHP’liler kadar AK Partililerinde güvendiği bir isim.

Belediyecilik konularında ki hakimiyetiyle de büyükşehir meclisinde bir Ombudsman, kamu denetçisi ve arabulucu misyonu üstleniyor.

Büyükşehir Meclisi gündemini, meclis toplantıları öncesi satır satır inceliyor. İktidarın şehrin ve halkın çıkarına uygun uygulamalarını/çalışmalarını destekliyor, teşekkür ediyor, muhalefeti ikna ediyor ve kararların oy birliğiyle alınmasını sağlıyor. Zaman zamanda belediyecilik konusunda ki tecrübe ve bilgilerini meclis üyeleriyle paylaşarak meclise zenginlik katıyor.

Büyükşehir meclisinde gündemi hazırlayan yetkilerde, Güllük Camii  Bahçesi’nin ticari alana çevrilmesi gibi talepleri daha dikkatli incelemeleri gerekir. Kamunun vicdanını yaralayacak bu tür taleplerin meclise gelmemesi gerekiyordu. Etçioğlu’nun dikkati olmasa muhtemelen AK Partili Meclis Üyeleri önergeye farkında olmadan evet oyu vereceklerdi. Muhafazakar bir iktidarın camii bahçesini rant  bölgesine çevirmesinin siyasi yükünü taşımak durumunda kalacaklardı. İyi ki Etçioğlu var.