"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İttihad’ın halefi olan Yeni Asya’nın hedefi

Ali FERŞADOĞLU
20 Ekim 2017, Cuma
Şanlı, destansı mücadelenin adı: İttihad’dan Yeni Asya’ya -5

 ● İ’lay-ı kelimetullah’ı matbuat lisanıyla yapmak,

● Risale-i Nur vasıtasıyla Müslümanların imanına hizmet etmek;

● Doğru haber vermek,

● Çarpıtmaları önlemek,

● İnsan hak ve hürriyetlerini (demokrasiyi) ihya etmek,

● “Dessas ehl-i dünyanın hafiyeleri (casusları/ajanları) veya ehl-i dalâletin propagandacıları veya şeytanın şakirtlerinin”1 tuzaklarını bozmak, 

● İstibdata (baskıya), zulme, haksızlığa, darbelere karşı mücadele etmek, 

Bir marka olan Yeni Asya, imanın, ibadetin, ahlâkın, insan hak ve hürriyetlerinin matbuattaki en cesur, en susturulmaz dili olmak,

● Evvelâ Nur Hareketi’nin görüşlerini kamuoyuna sunmak ve camia fertlerinin ittihadını sağlamak, Kur’ân’ın bu zamandaki i’cazı olan Risâle-i Nur güneşine ayinedarlık vazifesini üstlenip, gündemde tutmak;

● Ayrıca, ”Din nasihatten ibarettir” hükmünden hareketle dinî bir gazete ünvanıyla dinî nasihatleri duygulu ve heyecanlı vicdanlara yağdırmak” misyon ve vizyonunu üstlenen Yeni Asya, sadâkatli okuyucu ve mensuplarını Allah indinde de mesuliyetten kurtaracaktır İnşallah.

● Yeni Asya, daima yapıcı, müsbet yayın yapmakta,

● Daima ittihadı, esaslarda ittifakı, birlik ve beraberliğe hizmet etmek,

● Kimden ve kime karşı olursa olsun, istibdada, baskıya, zulme karşı koymak,

● İnançsız da olsa, herkesin başta düşünce, din ve vicdan hürriyetini müdafaa etmek,

● Hukukun üstünlüğünü müdafaa etmek,

● Şahsî riyasetin (reisliğin, yönetimin) karşısında durmak. Daima, hür, adil, parlamenter sistemi, meşvereti, şûrâyı, meclis-i, şahs-ı maneviyi esas almak.

● Yeni Asya, kitap, gazete, dergi, yani, yazılı basın ile, sohbet, seminer, konferans, panel, açıkoturum ve düzenlediği kongrelerle (vatan sathını bir mektep yaparak) iman hakikatlerini, Kur’ân ve Sünnet-i Seniyye’nin bu zamandaki içtimaî, siyasî ölçü, prensip ve stratejilerini topluma mal edip, hayata yansıtmaktır.

Dipnot:

1-Mektubat, Yeni Asya Neşriyat, İstanbul, 1999, s. 402

Okunma Sayısı: 1378
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı