02 Nisan 2020 13:07 Güncelleme: 02 Nisan 2020 14:12

İTO Sekreteri Lütfi Çamlı: Bizdeki vaka sayısı bakanın söylediğinden fazla

Bakan Koca’nın açıklamalarını değerlendiren İzmir Tabip Odası Sekreteri Lütfi Çamlı, İzmir’de bakanın söylediğinden daha fazla vaka olduğunu bildiklerini söyledi.

GÜNCELLENDİ

İzmir Tabip Odası Sekreteri Lütfi Çamlı I Fotoğraf: İzmir Tabip Odası

Reklam

Dilek OMAKLILAR
Eda AKTAŞ
İzmir


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın il il açıkladığı kornavirüs vaka sayılarında İzmir Türkiye’de ikinci sırada yer aldı. Bakan Koca’nın açıklamalarını ve İzmir’in durumunu Evrensel'e değerlendiren İzmir Tabip Odası Sekreteri Lütfi Çamlı, bakanın açıkladığı sayıların neye göre belirlendiğini bilmediklerini söyledi. Açıklanan sayılarda kriterin ne olduğunu bilmediklerini ifade eden Çamlı, İzmir’de bakanın söylediğinden daha fazla vaka olduğunu bildiklerini söyledi.

Bakanın açıkladığı sayıların kendi ellerindeki verilerle uyuşmadığını dolayısıyla tüm Türkiye’deki sayılar böyle midir diye düşündüklerini anlatan Çamlı “İzmir’de daha fazla vaka görünüyor. Bakanlığın hasta tanı kriteri sadece test pozitifliği ise tomografisi pozitif olan hastalarımız da var, şiddetle korona olduğu düşünülen hastalar var, çünkü test bazen bu hastalarda negatif çıkıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Sağlık çalışanlarının bu dönemde tam donanımlı koruma ile çalışmalarının önemine vurgu yapan Çamlı, yeterince tedbir alamamış bir sağlık çalışanının koronavirüslü bir hastaya bakması kadar yanlış ve tehlikeli bir durum olmayacağına dikkat çekerek “Sağlık çalışanlarının tam korunması mutlaka sağlanmalıdır. Her koronavirüslü hastadan sonra muhakkak test yapılması gerekiyor” dedi.

"HASTANELER PANDEMİYE DÖNÜŞÜYOR"

İzmir’de artık tüm hastanelerin pandemi hastanesi olma yolunda ilerlediğini belirten Çamlı, “İlk başta Buca’da başlamıştı ama hemen arkasından Yeşilyurt, Tepecik, ardından üniversite hastaneleri Dokuz Eylül, Ege ile Bozyaka, Çiğli ve Alsancak hastanelerinin hepsinde hasta var. Bütün hastaneler zaman içinde pandemi hastanesine dönecek. Tepecik Hastanesinde katlar tamamen dolu görünüyor. Trafik hastanesi (Türkan Özilhan Hastanesi) keza yine dolmuştu. Yeşilyurt Hastanesinde ise artık normal servisler Kovid-19 servislerine dönüyor, bir iki servis kaldı dönmeyen” dedi. 

Reklam