İtiraf ettiler Nedeni meçhul

İşyerinin önünde öldürülen Koca'nın cinayetinde gözaltına alınan şüphelilerin "cinayeti" itiraf ettikleri önü sürülürken, ancak "neden ve kimler adına" cinayeti işlediklerini anlatmadı. Soruşturma cinayet masasından alındı.

İtiraf ettiler Nedeni meçhul

Diyarbakır'da iki gün önce iş yerinin önünde düzenlenen suikast sonucu öldürülen AK Parti Diyarbakır eski Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca olayıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Koca, 18 Ağustos'ta Diyarbakır Yenişehir Polis Merkezi'ne başvurmuş ve iş yerine gelen ve kendisini 'istihbarat görevlisi' olarak tanıtan bir kişinin, kendisini sorduğunu belirtmişti. Koca, suç duyusunda bulunmuş ve olayın aydınlatılmasını istemişti.

CİNAYETİ İTİRAF ETTİLER

Koca'nın ölümünden sonra olayı araştıran emniyet, iki şüpheliyi tespit etti. Şüphelilerden birinin İstanbul, diğerinin Ankara nüfusuna kayıtlı olduğu belirleyen polis, şüphelilerin kaldıkları otele baskın yaptı. Şüphelilerin olaydan sonra kayıplara karıştığı ortaya çıkmıştı. Şüpheliler üzerinde yoğunlaşan polis, B.B. ve M.S. isimli şüphelileri yakaladı. Diyarbakır'a getirilen zanlılar, ifadelerinde cinayeti itiraf etti.

NEDEN VE KİM İÇİN İŞLENDİ?

Cinayetin itirafında yakalandıkları güvenlik kamerası görüntülerinin etkili olduğu belirtildi. Zanlıların cinayeti neden işlediğini ise anlatmadığı öğrenildi. Diyarbakır'da daha önce işlenen çok sayıda olayı aydınlatmadığı için Yunus Koca dosyasının asayiş şubeden alınarak organize suçlar şube müdürlüğüne verilmesi istendiği öğrenildi. Polisin zanlıların ifadelerinin ardından olayın arkasında derin bağlantıyı çözmeye çalıştığı bildirildi.

DEMİRTAŞ'IN MESAJI

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Koca'nın babasına başsağlığı diledi. HDP'den yapılan açıklamaya göre Demirtaş, Diyarbakır'da merhum Yunus Koca'nın babası Abdülkadir Koca'yı telefonla arayarak başsağlığı dileklerini iletti.

HÜDA-PAR SALDIRIYI KINADI

HÜDA PAR Diyarbakır İl Gençlik Kolları Başkanı Yasin Dursun, AK Parti Diyarbakır eski Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca'nın  katledilmesini kınadı. Parti Diyarbakır eski Gençlik Kolları Başkanı Koca'ya yapılan silahlı saldırıyı da en sert şekilde kınadıklarını belirten Dursun, "Doktor Biroğul, örgütün yol kesme eylemlerinde özellikle dindar kimliğiyle tanınan kişileri hedef aldığını bildiğinden dolayı zarar görmeme endişesiyle olay yerinden uzaklaşırken örgüt militanları tarafından katledilmiştir. Öncelikle Yunus Koca, Abdullah Biroğul ve Fırat Simpil’e Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve sevenlerine de baş sağlığı diliyoruz"

Sürecin sekteye uğramasının ardından PKK'nın eski yöntemlerine döndüğünü savunan Dursun, örgütün sivil halkın can ve mal güvenliğine yönelik saldırılarını arttırdığını söyledi.

PKK'YA ELEŞTİRİ GETİRDİ

Örgütün eylemlerden en fazla Kürt halkının zarar gördüğünü ifade eden Dursun, şöyle dedi: "Uzunca zamandır çeşitli acılar yaşayan, dininden ve dilinden dolayı cezalandırılan mazlum bir halk olan Kürtlerin arasında fitne ateşi yakan ve halkın zarar görebileceği şekilde şiddet eylemleri gerçekleştirenleri kınıyoruz. Bölgemizin huzurunu bozan ve halkımıza zarar veren bu tür eylemlerden bir an önce vazgeçilmelidir. Bu fitne ateşinin söndürülmesi için başta bölge halkı olmak üzere hükümet, siyasi partiler, Sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri üzerine düşeni yapmalı. Bu gidişata dur demeli ve bu fitne ateşini söndürmelidirler."

Kaynak: Diyarbakır Söz