İtalya'nın ülkeye almadığı 107 göçmen için İspanya askeri gemi gönderiyor

İtalya'nın ülkeye almadığı 107 göçmen için İspanya askeri gemi gönderiyor
© Reuters
By Kerem Congar
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button

İtalya'nın Lampedusa Adası açıklarında 19 gündür bekletilen The Open Arms kurtarma gemisindeki mültecilere İspanya sahip çıktı. Teknedeki mültecilerden bazıları 19 gün bekleyişin ardından denize atlamaya başlayınca, Madrid yönetimi İtalya'ya bir donanma gemisi göndereceğini açıkladı

REKLAM

İtalya açıklarında 19 gündür bekleyen ve ülkeye alınmayan 107 mülteci için İspanya'nın askeri gemi göndereceği açıklandı. 

Roma hükümeti tarafından defalarca reddedilen mültecilerden bazıları uzun bir bekleyişin ardından denize atlamaya başlayınca, Madrid yönetimi İtalya'ya bir gemi göndereceğini duyurdu.

İspanya'da hükümeti oluşturan Sosyalist Parti yaptığı açıklamada, çoğunluğu Afrika asıllı 107 mülteciyi almak için Audaz adlı donanma gemisinin akşam 5 sularında hareket edeceğini ve 3 gün süren yolculuğun ardından söz konusu mültecileri ülkenin turistik bölgelerinden Mallorca Adası'ndaki Palma Limanı'na getireceğini kaydetti.

Reuters

İspanyol yetkililer mültecilerin büyük kısmının Audaz'a aktarılacağını ve The Open Arms'ın da donanmaya eşlik edeceği kaydedildi. The Open Arms'da görevli gönüllülerse kendilerine kurtarma planı hakkında herhangi bir bilgi verilmediğini söyledi.

İtalya Ulaştırma Bakanı Danilo Toninelli, İspanya'nın bu girişimini büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, Madrid yönetiminin harekete geçip The Open Arms gemisinin arama kurtarma faaliyetlerini durdurması gerektiğini açıkladı.

Mülteciler konusunda sıkı bir politika güden İtalya İçişleri Bakanı Matteo Salvini'ye en muhalif isimlerden biri olan Toninelli, "Umarım İspanya istediğimizi yerine getirir ve Open Arms'ın faaliyetlerini askıya alır. Eğer Madrid yönetimi bu gemide bulunan İspanyol bayrağını kaldırırsa, mültecileri İtalya Sahil Güvenlik Filosu ile birlikte İspanya'ya götürebiliriz." dedi.

Reuters

Akdeniz açıklarında bulduğu mültecileri İtalya sınırına getiren The Open Arms gemisinde 19 gündür mahsur kalan mülteciler arasında bazı hastalıklar baş göstermiş, denize atlayan 5 mülteci sahil güvenlik ekiplerince kurtarılmıştı. Gemide hastalanan 9 mülteciyse İtalya sahiline çıkarılarak tedavi altına alındı.

İtalya İçişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini geçtiğimi günlerde yaptığı açıklamada The Open Arms gemisinin 'kaçakçılara Avrupa'ya girişlerinde taksi görevi yaptığını' açıklamıştı.

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Ocean Viking gemisinde 2 haftadır bekletilen 356 göçmen Malta'da karaya indi

İtalya kurtarma gemilerine karasularını kapattı, Richard Gere yardım çağrısında bulundu

Venezuela 20 bin Suriyeli sığınmacıyı kabul etmeye hazır