Dünya İtalya'da enkaz altında kalanların sayısı tahmin edilemiyor

İtalya'da enkaz altında kalanların sayısı tahmin edilemiyor

25.08.2016 - 07:59 | Son Güncellenme:

İtalya'yı uykuda yakalayan 6.2 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı 247'ye çıktı. Sarsıntıyla yerle bir olan popüler tatil beldesi Amatrice'in yaz aylarındaki nüfusu kesin olarak bilinmediğinden, felaketin boyutunun büyümesinden endişe ediliyor.

İtalyada enkaz altında kalanların sayısı tahmin edilemiyor

İtalya'nın orta kesiminde meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı artmaya devam ediyor. Bu sabah açıklanan son rakam, 247 insanın sarsıntıda can verdiği.

Haberin Devamı

Depremin en fazla hasar veriği Amatrice kasabasında bulunan Euronews muhabiri, tatil beldesinin yaz aylarındaki nüfusu kesin bilinemediğinden enkaz altındaki insanların sayısını tahmin etmenin zor olduğunu aktarıyor. Kurtarma ekipleri, üç saat sonra popüler tatil kasabasına ulaşabildi.

Euronews'in verdiği bilgiye göre, deprem olduğu sırada kasabada bulunduğu varsayılan insanların sayısına dair listeler güvenilir değil. Bu yüzden de kimlerin kayıp olduğunu ve kurbanların ortalama sayısını hiç kimse emin bir şekilde söyleyemiyor. Bu sayı, şu ana kadar açıklanan rakamın çok üzerinde olabilir.

GECEYİ SOKAKTA GEÇİRDİLER

Deprem bölgesinde ekipler, enkaz altındakileri çıkarmak için zamana karşı bir yarış veriyor. Ekipler, gece boyunca binaların enkazında canlı aradı.

Haberin Devamı

Bölgede çok sayıda artçı sarsıntı meydana geliyor. En büyüğü 5.5 büyüklüğünde olan artçı depremler, halkta paniğe yol açıyor.

Depremzedeler, geceyi dışarıda parklarda geçirdi. Birçok insan da spor salonlarına yerleştirildi. Uluslararası ajanslar, sokakta battaniye sarılmış uyumaya çalışan depremzedelerin fotoğraflarını geçti.

İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü (INGV), merkez üssü Rieti kentine bağlı Accumoli olan depremin yerin 10 kilometre altında olduğunu duyurmuştu. Yerel saatle 03.36 sıralarında meydana gelen ve İtalya'yı uykuda yakalayan deprem, başkent Roma'da ve diğer komşu şehirlerde de şiddetli şekilde hissedilmişti.

Son olarak 2009'da İtalya'nın merkez bölgesindeki L'Aquila kentini vuran depremde 300'ü aşkın kişi ölmüştü.