İşyerlerini bilgilendiricekler

İşyerlerini bilgilendirecekler

İşyerlerini bilgilendiricekler

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı yetkilileri ‘’iş sağlığı ve iş güvenliği iş yeri bilgilendirme ziyaretleri’’ öncesinde Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ettiler.

Halk Sağlığı Başkanı Yard.Dr.Tülay Çakır Bakkaloğlu, Çevre Sağlığı birim sorumlusu Selim Aydın, İş Güvenliği Uzmanı Tuğrul Dereli ve Çevre Mühendisi Özge Zafrak Zararcı ; Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya’yı ziyaret ederek, yapılacak ziyaretlerle ilgili bilgi verdiler. Güvenli ve sağlıklı bir iş ortamının sağlanması ve teşvik edilmesinin bir halk sağlığı önceliği haline geldiğini belirten yetkililer, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü çalışan Daire Başkanlığı’nın 2019 – 2023 Stratejik planında belirtildiği üzere ‘’ Çalışan Sağlığı Kapsamında İş yerlerinin Ziyaret Edilmesi’’ ile ilgili olarak Bakanlığın 05.07.2019 tarih ve 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kapsamında ki iş yerlerinin uzman personel tarafından ziyaret edilerek bilgilendirileceğini ifade ettiler. İş yeri ziyaretlerinin amacının çalışan sağlığı faaliyetleri kapsamında iş verenleri ve çalışanları , iş sağlığı ve güvenliği konularında bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve iyi uygulama örneklerini yaygınlaştırmak olduğunu , İş yeri ziyaretlerinin öncelikle iş vereni ziyaret ile başlayacağını , ziyaretin amacının denetim değil bilgilendirme , eğitme ve tavsiyelerde bulunma olacağını ifade ettiler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ZTSO Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya, hem ZTSO olarak kendi kurumlarında hem de üyelerinin iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliğini önemsediklerini ve öncelediklerini belirterek , Oda olarak TOBB MEYBEM iş birliğinde tehlikeli birçok mesleki alanda mesleki yeterlilik belgelendirme hizmeti verebildiklerini söyledi. Üyelerimizin iş sağlığı ve güvenliği konularında bilgilendirilmeleri ve teşvik edilmeleri bizi memnun edecektir dedi.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER