• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İsveç'te hastane mescidine ırkçı saldırı

Yeniakit Publisher
2020-01-27 06:27:00 -
İsveç'te hastane mescidine ırkçı saldırı

İsveç'in Göteborg kentinde Mölndal Hastanesinde bulunan mescit, 7 ay içinde ikinci kez ırkçı saldırıya maruz kaldı. Saldırgan Kur'an-ı Kerim'i yırtıp duvarlara hakaret içerikli yazılar yazdı.

İsveç'te Farklı Renkler Partisi Genel Başkanı Mikail Yüksel, Mölndal Hastanesindeki mescidin 7 ay içinde ikinci kez ırkçı saldırıya maruz kaldığını, mescide giren kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişilerin Kur'an-ı Kerim'i yırtıp duvarlara hakaret içerikli yazılar yazdığını söyledi.

Aynı mescidin 7 önce de benzer saldırıya maruz kaldığını dile getiren Yüksel, "Önceki saldırıda olduğu gibi Kur'an-ı Kerimlerin sayfaları yırtılmış. İslam'a ve Hz. Muhammed'e yönelik çirkin yazılar yazılarak Müslümanlar incitilmek istenmiş." ifadesini kullandı.

Yüksel, bu saldırıların Müslüman vatandaşları tedirgin ettiğini vurgulayarak, "Aldığım bilgilere göre, hastanenin o bölümünde güvenlik kamerası yokmuş. Güvenlik kamerası olsaydı birinci saldırının failleri yakalanabilirdi. Yetkililerin bir an önce oraya güvenlik kamerası takması gerekir." diye konuştu.

Polis mescitte inceleme yaptı, olayla ilgili soruşturma başlattı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mehmet Gökdemir

Allah ım bu zalimleri kahretsin bunların insanlıkla alakası yok

afet

ırkçı değil dini saldırı olmuş. allah bu kimyası bozuk kudurmuş mahlukları yeryüzünden temizleyip cehennem postalasın. kudurmuş köpek gibi islama fobi diyorlar islam diyarında kiliselere sizin peavakatörlerinizin dışında sldıran varmı.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23