Haberler

İsveç'in Türk Asıllı Futbolcusu Jimmy Durmaz'a Ölüm Tehditleri Yağıyor

Güncelleme:

Rusya'da devam eden 2018 FIFA Dünya Kupası'ndaki F Grubu ikinci maçında Almanya, İsveç'i Tony Kroos'un 90 artı 5'te attığı frikik golüyle 2-1 mağlup etti.

Frikik faulüne neden olan İsveç'in 34 yaşındaki futbolcusu Jimmy Durmaz, maç sonrası sosyal medya hesabından adeta linç edildi.

Aftonbladet gazetesinin haberine göre, Durmaz'ın Instagram hesabından paylaştığı fotoğrafa ırkçı söylem ve ölüm tehditleri içeren 3 bine yakın yorum yapıldı.

İSVEÇLİ FUTBOLCULAR JIMMY DURMAZ'A SAHİP ÇIKTI

Irkçı söylemler içeren yorumlara en büyük tepki, Durmaz'ın takım arkadaşlarından geldi.

İsveç'in forvet oyuncusu John Guidetti, Durmaz'a sahip çıkarak, ''Durmaz'a yapılan yorumlar aptalca. Sahada bulunduğu süre içinde en iyisini yapmaya çalıştı. Şansız bir frikiğe neden oldu, o frikik de dramatik bir şekilde gol oldu.'' değerlendirmesinde bulundu.

İsveç'in yıldız oyuncularından Albin Ekdal da futbolcuların maçları takım olarak kazanıp kaybettiklerini dile getirerek, takım arkadaşının suçlanmasına anlam veremediğini kaydetti.

Jimmy Durmaz ise her zaman nefret söylemiyle karşı karşıya kaldığını belirterek, kendisine destek veren takım arkadaşlarına teşekkür etti.

Yorumlara kulak asmadığını anlatan Durmaz, "Bu tür saldırılara alışkınım çünkü hayatım boyunca bu tür yorumlara maruz kaldım. Önemli olan takımımın başarısı.'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Jimmy Durmaz Almanya İsveç Spor Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (32)

ANDSMERO denizli:

kardeşim neden aynı yerde iki kez faul yapıyorsun. gerçekten çok şüphe uyandırıcı bir hareket. birde faulleri bariz yapıyorsun. futbolculuğunu beğenmedim

12
7
yanıtYanıtla
mincho:

lan bu adam turk falan degil adam ermeni !!!!!! SURYAN BIZIM BURDA DOGMUS OREBRO TURK DEGIL BU ADAM

11
1
yanıtYanıtla
Selin:

Bunun neresi türk.Ismi Jimmy bide maça girerken haç işareti yaptı Bu avrupalilarda şaşırdı ha türk olmayanlara türkler diye saryorlar.Ayrıca almanyada yaşıyorum Türkiyeden gelen ermenliler kesinlikle kendilerini ermeni olarak tanıtıyor yane kimse yazmasın bu türk.

8
3
yanıtYanıtla
karabela:

helal sana

yanıt2
yanıt1
Türk:

Sen almanyada yasiyorsun sanki sen almanyada türklükmü yapiyorsun? bende almanyada yasiyorum burdaki türklerin cogu almandan beter. . . neremiz türk neremiz müslüman?

yanıt0
yanıt0
Adınızı Yazınwwww wwww:

bunun neresi türk futbolcu, adam hristiyan ve isveç. ve adı da jimmy

5
5
yanıtYanıtla
Türk:

Hiristian olan Türk olamazmi? Cahil

yanıt1
yanıt0
rask:

hak etti. maça girerken haç işareti yaptı. Her dine saygılıyız ama Türklüğünü kaybetmiş bir futbolcu. beter olsun.

8
2
yanıtYanıtla
XX:

Her Türk müslüman olmak zorunda değildir. Her insanın kendine ait dini görüşü olabilir. Kendisi Süryani asıllı birisi. Şu saçma sapan genellemelerden artık sıyrılın. Türkiye Müslüman bir devlettir der gibi.

yanıt2
yanıt1
Şedid:

90 dakikadan sonra yiyen yidiren tüm oyuncuları assan futbolcu kalmaz

9
0
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title