Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

İSU’ya dev bütçe!

İSU Genel Müdürlüğü, 2019 yılı İkinci Olağan Genel Kurulu İzmit Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde yapıldı. Toplantıda İSU’nun 2020 gelir bütçesi 980 milyon 95 bin TL, gider bütçesi ise 1 milyar 47 milyon 574 bin TL olarak belirlendi

14 Kasım 2019 Saat: 22:48
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.555 kez okunmuştur

İSU’ya dev bütçe!
İSU’ya dev bütçe!

İkinci Olağan Genel Kurulu’na Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da katıldı. 2020-2024 Stratejik Planı, 2020 Mali Yılı Gelir Gider Bütçesi’nin görüşülerek karara bağlanması gibi 17 madde gündemde yer aldı. İSU’nun 2020 gelir bütçesi 980 milyon 95 bin TL, gider bütçesi ise 1 milyar 47 milyon 574 bin TL olarak belirlendi.

“ABONE SAYIMIZ YÜZDE 70 ARTTI”

İSU Genel Müdürü Ali Sağlık genel kurulda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; “2020 yılının bütçesini ve 2020-2024 yılları arasını kapsayan stratejik planımızı onayınıza sunacağız. Kocaeli genelinde 13 adet içme suyu 23 adet de atık su arıtma tesisimiz var. Abone sayımız 2005’ten bu yana yüzde 70 arttı. 2005’ten beri su temininde de yüzde 35 artış söz konusu. Ekim ayı onu itibariyle 669 milyon 357 bin TL tahsilat gerçekleştirdik. Şu anda kayıp kaçak oranımız yüzde 30,2. Kırsal alanda biraz eksiğimiz var. Kırsal alanda yüzde 38 kayıp kaçak oranına sahibiz.

“SAMİMİYETLE ÇALIŞIYORUZ”

2020 gelir bütçesi 980 milyon 95 Bin TL olarak öngörmüştük. Geçen yıl gider bütçemiz 1 milyar 87 milyondu. Bu rakamı bu sene biraz aşağı çekerek 1 milyar 47 bin TL olarak belirliyoruz. Su fiyatımız 3,74. Kocaeli su fiyatı bakımından ve verimlilik açısından iyi noktada. Samimiyetimizle çalışıyoruz. 2020-2024 stratejik planlarımızı hazırladık. Şu anda kuraklık sürecine girdik pazartesi gününden itibaren Sapanca’dan su almaya başladık. Su konusunda Kocaeli’de herhangi bir sıkıntı yok. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla suyu kullansınlar fakat tasarrufu da ihmal etmesinler.

“İZMİT’E 29 MİLYON METREKÜP SU KAZANDIRDIK”

330 ayrı noktadan online takibimizi devam ettiriyoruz. İleri biyolojik arıtmaya geçmek istiyoruz. 5 yılda bu atık arıtma tesislerini inşa etmek istiyoruz. Geri kazanım suyunda çalışmalarımız da sürüyor.

HES, GESS VE BES çalışmaları devam ediyor. Mavi bayraklarımızı da almaya devam ediyoruz. Yüksek teknoloji yatırımlarımız devam etti. İzmit su kayıplarını azaltma projesini hayata geçirdik. Proje sayesinde 2015-2019 yılları arasında toplam 29 milyon metreküp su kazancı sağlandı.

BÜTÇEYLE GERÇEKLEŞTİRİLECEK ÇALIŞMALAR

2020’de yeni bütçemizle yapacaklarımızı da anlatmak istiyorum. Derince ilçemizin yarım kalan yerini gerçekleştireceğiz. İhale yapıldı komisyon değerlendiriliyor. 145 kilometre içme suyu hattını yapacağız. Darıca’da içme suyu kanalizasyon ve yağmursuyu projemiz var. Bu proje 2 yılda bitecek. Körfez’de Fatih ve Güney Mahallesi’nde projelerimizi yapacağız. İzmit’te de projelerimizi hayata geçireceğiz. İzmit ve Kandıra hattında bulunan 3 köye 8 kilometrelik bölüme içme suyu hattı inşa edeceğiz. Alemdar Caddesi’nde okulların kapandığı hafta burada çalışmamızı yapacağız. Mehmet Ali Paşa’da yağmur suyu hattı çalışmamızı tamamlayacağız.

“ATIK SUYUN YÜZDE 66’SI YENİLENDİ”

Gebze’de deplase işimiz var. Başiskele’de yağmur suyu ve kanalizasyonlarla ilgili sıkıntılar var. Bu sorunları halletmek için çalışmalarımızı yapacağız. Diriliş Kampı’nda küçük bir arıtma tesisi yapmak istiyoruz. Gölcük Halıdere içme suyu projesini yapmaya çalışacağız. Kandıra’da Gıda OSB’nin içme suyu projesi hazırlandı. Atık suyun yüzde 66’sını yeniledik. 87 kilometrelik dere ıslahı gerçekleştirdik. 2020 bütçesinin yüzde 34 içme suyu, yüzde 33’ü kanalizasyon, yüzde 18’i ise yağmur suyu için ayrıldı. Genel Kurulda söz alan CHP’li meclis üyesi Engin Taşdemir, “İSU stratejik planını incelediğimizde Cumhurbaşkanlığı Stratejik Rehberliğine göre hazırlandığını gördük. Kocaeli’nin yıllık tüketilen ambalajlı su miktarını biliyor muyuz? Bu rakam aylık 150 milyon litreyi aşmış durumda. Bunun yıllık maliyeti 150 milyon TL gibi bir gideri ortaya çıkıyor. 4 yılda umarız içilebilir bir musluk suyu sağlamış olursunuz insanlara. Yoksa 4 yıl sonra Büyükşehir belediyesini aldığımızda içilebilir suyu halkımızın hizmetine sunacağız. Abonelerin kaçı musluk suyu içiyor? Elimizde içerik hataları dışında düzenli bir stratejik plan var. 1 milyar 47 milyon TL olan bir bütçeyi yöneteceksiniz. Tahmini bütçeye evet oyu vereceğiz” dedi.

“ENGİN BEY ŞOV YAPIYOR”

Taşdemir’in ardından söz alan AK Parti Başiskele Belediye Meclis Üyesi Hasan Numan Tonka, “Engin bey kendi dünyasındaki doğruları dile getiriyor. Engin bey bunu şov malzemesi haline getirmeyi adet haline getirdi. Kocaeli’de su AK Parti belediyeleri döneminde musluktan içiliyor. Belediyeyi teslim alacağız diye bir komedinin içerisine girmenize gerek yok. Büyükşehir Belediye başkanı olmak istiyorsunuz galiba. Niyetiniz gayet açık. Bazen meclisimizi güldürerek renklendiriyorsunuz. İSU’daki arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bir şey bulamadık ama burada mutlaka bir şey vardır mantığıyla muhalefet yapıyorsunuz” diye konuştu. Tonka’ya yanıt veren Taşdemir, “Ben dersime çalışmışım. Aday olma noktasında partimiz karar verir” dedi. Araya giren Büyükakın Taşdemir’ e , “Aday mısınız yani?” diye sorması gülüşmelere sebep oldu.

“HAKSIZLIK VE ADALETSİZLİK VAR”

Tonka’nın ardından kürüye gelen CHP’li Belediye Meclis Üyesi Orhan Tanış, “İSU’nun su kademe fiyatları var. İSU tasarruf yapmayan iki kişilik aileye suyun metreküpünü 4 buçuk TL’ye satıyor ama 6 kişilik bir aile tasarruf yapmasına rağmen suyu 6,25 TL’ye satın alıyor. Burada bir haksızlık ve adaletsizlik söz konusu. Ailelere nüfusuna göre bir sınırlama koymamız lazım. Vatandaşlarımızın bu konuda bir sıkıntısı var” dedi.

İLK ABONELİK ÜCRETİ SABİTLENDİ

2020-2024 Stratejik Planının görüşülerek karara bağlandı. Genel kurulda, geçici ve sözleşmeli işçilerin durumu, Karamürsel İhsaniye Barajı İçmesuyu Havzası ilanı teklifi ele alındı. Geçen yıl enasyon zammını fiyatlara yansıtmayan İSU’nun toplantısında Tarifeler ve Abone Hizmetleri Yönetmeliği ve Tarife Cetveli Revizyonu teklifi görüşüldü. İlk abonelik ücreti 900 TL+ KDV olarak sabitlendi. Genel kurulda yeni denetçiler de seçildi. Genel kurulda yeni denetçiler Bekir Güre ve Erdinç Toklu oldu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑