MENÜ

İstikrarsızlıkta istikrar

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ne mutlu bize ki rekor bizde. Bir halk olarak çok büyük bir iş başardık. Koca Avrupa’da elimize su dökecek ülke yok! Birkaç ülke birleşse bile bizi yenemezler... En büyük Türkiye, başka büyük yok!

2015-16 sezonunun 3. haftasına giriyoruz ama Süper Lig’de daha 2. hafta sonunda Gençlerbirliği’nde teknik direktör Stuart Baxter’ın görevine son verildi. Ankara ekibi her sezon en az 3 teknik direktör değiştiriyor, ancak başkan İlhan Cavcav 37 yıldır o koltukta oturuyor. Henüz 2 ay önce imza töreninde Baxter için “Futbol içinde olanlar ‘tebrik ederim çok iyi hoca aldın’ dediler. Kendisiyle bir sene değil, uzun seneler çalışmak istiyorum” demişti. Şimdiyse “İstersem 15 günde bir hoca değiştiririm, kimseyi ilgilendirmez ” diyor. Çünkü kulüp onun oyuncağı.

Başkanlıkta istikrar

Futbolda istikrarın en vazgeçilmez unsur olduğunu biliyoruz. Ama bu topraklarda istikrar denince ilk akla gelen nedense sadece başkanlık oluyor. Aynı teknik direktörle uzun süre çalışmayan takımlar, kalıcı başarılara nasıl ulaşır? Sürekli antrenör değiştiren takımlarda huzur ve güven ortamı nasıl yaratılır, disiplin nasıl sağlanır ve futbolcuya dayalı düzen nasıl yıkılır? Yöneticiler... Sadece ve sadece paraları olduğu için o koltuklarda oturan ve kararları veren takım elbiseli adamlar. Eee, takım kötü gidiyorsa ne yapmak lazım? Sabretmeyeceklerine göre, futbolcuları gönderemeyeceklerine göre, kendileri hiç gitmeyeceklerine göre en kestirme yoldan hocayı göndermek lazım. Hiç problem değil...

Artık yeter

Teknik direktörler 1 yılda en fazla 2 takım çalıştırabiliyor. Kulüpler istediği kadar.

Kanıksanmaması gereken bu kıyıma bir çözüm bulmak gerekmiyor mu artık? Herkesin şikayet ettiği, ama kimsenin kimseyi dinlemediği bir futbol düzeninde benim sözüme kulak veren çıkar mı? Hiç sanmam; ama ısrarla söylemek ve anlatmak belki değişime hizmet eder diye itiraz etmeye, yazmaya devam edeceğim. Cavcav ve benzeri başkanlara artık “yeter” demek gerekmiyor mu?

Mesela... Her başarısızlıkta faturayı teknik direktöre kesip kendi hatalarının üstünü örtmeye çalışan kulüplere de, bir sezonda sınırlı sayıda teknik direktörle çalışma kuralı getirmenin zamanı gelmedi mi?

Alkışlar %100 Futbol’a


Beşiktaş-Trabzonspor maçından sonra arkadaşlarla değerlendirme yaptığımız için futbol programlarını takip edemedim. Gece yarısı %100 Futbol ’un tekrarına denk gelince hem şaşırdım, hem çok sevindim. Duyarlılık göstermişler ve işitme engelliler için de programı seyredilir hale getirmişler. Artık ekranın sağ alt köşesindeki pencerede konuşmalar işaret diline çevriliyor. Kim düşündüyse çok iyi etmiş. Çünkü hayat sadece konuşup duyabilenlerden ibaret değil. Türkiye’de yaklaşık 3 milyon işitme engelli var ve bu uygulama sayesinde bin kişi için dahi program izlenilir kılınsa büyük fayda. Şimdilik sadece tekrar bölümlerindeymiş. Umarım canlı yayında da uygulanır, insanlar tekrarları beklemek zorunda kalmaz. Ve yine umarım ki, bu güzel iş diğer programlara da örnek olur.

YORUM YAZ