Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Doğu Marmara Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği’nin Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Demir-Yol İş Sendikası’nda gerçekleştirilen toplantıda Sakarya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Alişan, SESKOB Başkanı Ali Yılmaz, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı Ömer Gümüş, Halkbank Kocaeli Bölge Koordinatörü Okan Saraç, Sakarya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ertuğrul Kocacık, banka müdürleri ve SESOB’a bağlı oda ve kooperatif başkanları yer aldı. Bilanço ve gelir gider hesapları ile faaliyet ve denetim kurulu raporlarının okunduğu genel kurulda genel gündem maddeleri üzerinde görüşme yapıldı.

Bin kooperatif ile kredi

Genel Başkanlarının Ankara ve TBMM’de yer almasının çok önemli bir avantaj olduğunun altını çizen TESKOMB Genel Başkan Yardımcısı Ömer Gümüş, “Kendisi bizler için gece gündüz demeden çalışıyor. Genel olarak bin kooperatif aracılığıyla kredi imkânı sağlıyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan yaptığımız toplantıda bize inandı. O günden bugüne makul isteklerimizi götürdük ve oluru her zaman aldık. Hükümetimizde bizler için bütçeye 15 milyar sübvansiyon koyuyor. Bizlere hizmet edenlere teşekkür etmek görevimiz. Merkez birliğimiz şu anda fevkalade çalışıyor. İnşallah daha iyi hizmetler sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Birlikte olursak güçlü oluruz

SESOB Başkanı Hasan Alişan, “Alnının akıyla hesap verebilen yöneticilerimizi tebrik ediyorum. 16 Nisan referandum sürecini beraber yürüttük. Bu süreçte kooperatiflerimizin gösterdiği birlikteliğin altını çizmek istiyorum. 16 Nisan sürecinde birlikte yaptığımız işlerin önemini ve birlikteliğimizin gücünü Sakarya’da çıkan oy oranı ile göstermiş olduk. Bu güzel birlikteliği sağlamamıza yardımcı olan Sayın Başkanımız Zeki Toçoğlu’na teşekkür ediyorum. Siyaseti iyi okumamız lazım. Siyasetin içinde olmasak da siyaset yapanların uğradığı ilk kapı esnaflardır. O açıdan biz esnaflar siyasetin içerisinde birileri istese de istemese de varız. Bu varlığımızı Sakarya’daki diğer meslek kuruluşlarımızla bir arada sürdüreceğiz. Birlikte olursak daha güçlü oluruz görüşü ile devam ediyoruz. Her toplantımıza katılan Sayın Zeki Toçoğlu 16 Nisan’dan önce olduğu gibi bugün de bizlerin yanında olarak desteklerini bir kere daha gösterdi.”

Sürece beraber katkı sağladık

16 Nisan sürecinde esnaflarla sık sık bir araya geldiklerini vurgulayan Başkan Toçoğlu, “Gerçekten de ülkemizin geçirdiği bu önemli sürece beraberce katkı sağladık. İnşallah yeni dönem ülkemiz için, gönül coğrafyamız için iyi sonuçlar verir. İnanıyoruz ki ülkemizde siyasi ve ekonomik istikrar tesis edilecektir. Bunun için çalıştık, bundan sonra da bunun iyi sonuçlarını almayı ümit ediyoruz. Süreçteki katkılarından dolayı esnaflarımıza minnettarız. Bu bir siyasi parti seçimi değildi bunu her defasında söyledik. Kardeşlik, beraberlik içerisinde neler başarabildiğimizi gösterdik. Yerelde esnaflarımızla anlayış birliği içerisindeyiz. Onlara en güzel şekilde katkı sağlamaya devam ediyoruz. Birlikteliğimizin her zaman devam edeceğini bu katılımla burada göstermiş oluyoruz. İnşallah değişen hükümet sistemiyle birlikte yeniden dizayn edilen ülkemizde esnaflarımız da istikrar ve güven ortamının huzuruyla daha da büyüyeceklerdir” ifadelerini kullandı.

Hedef 400 milyon

SESKOB Başkanı Ali Yılmaz, “Çok şükür Sakarya’da belirli bir otorite, düzen, kriter getirdik. Merkez birliği, bölge birlikleri gibi birçok yerde tecrübesine ihtiyaç duyduğumuz liderler geldi, geçti. Bizde onları takip ettik. Amacımız esnaf ve sanatkârlarımıza yardımcı olmak ve ülkemizi geliştirmekti. Sakarya olarak iyi gidiyoruz. Bizde elimizden geldiği kadar hizmet etmeye çalışıyoruz. 274 milyon olan plasmanımız 300 milyon lira oldu. Hedefimiz bunu 400 milyona çıkarmak. Takip konusunda ince eleyip sık dokuyoruz. Kontrol çok düzenli ve geri ödemeler sıkıntısız yapılıyor. Bizleri yalnız bırakmayan değerli Büyükşehir Belediye Başkanımızı bizlerde hiç yalnız bırakmayacağız inşallah.”