İstiklal Marşının Kabulü kutlandı

GÜNDEM 13.03.2017 - 17:32, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3536+ kez okundu.
 

İstiklal Marşının Kabulü kutlandı

Kurtuluş Savaşı'nın milli şairi Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan İstiklal Marşının kabulünün yıl dönümü bir program ile kutlandı.
Bulancak Anadolu Lisesinin hazırladığı program Bulancak 75. Yıl Halk Kütüphanesi salonunda 13 Mart Pazartesi günü yapıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşmadan sonra 'İstiklal Marşının Doğuşu' adlı video gösterisi ve ardından sonra 'İstiklal Marşı' adlı şiir okundu. Yine video gösterisi olarak 'Mehmet Akif Ersoy’un Hayatı', 'Mehmet Akif Ersoy’un Torunu Anlatıyor',  'Mehmet Akif Ersoy Belgeseli' gösterildi. Daha sonra bir piyes oynandı. Şiirler  ve oratoryo ile programın ilk bölümü tamamlandı. Programın ardından da 12 Mart İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü kapsamın da Bulancak'ta okullarda yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında derece alanlara ödülleri verildi. Bu yarışmalarda resim yarışmasında 1. Beyza Nur Koç(İstiklal O.O.), 2. Ece Zeren (Yalıköy Şht. Plt. Barış Çakır O.O.), 3. Semih Recep Yavuz(Mehmet Akif Ersoy O.O.), Şiir de 1. Eylül Kırbaş(İcilli O.O.), 2. Hüsna Duman(Yalıköy Şht. Plt. Barış Çakır O.O.), 3. Nazlı Duman(Mehmet Akif Ersoy O.O.), Kompoziston dalında 1. Şeymanur Doğan(Bulancak Kız And. İmam Hatip Lisesi), 2. Özge Bulut (Kovanlık ÇPAL), 3. Beyza Tosun(Bahçelievler Anadolu Lisesi) oldular. Yarışmanın derece alanlarına da ödülleri Bulancak Başsavcısı Olcay Aksoy, Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, Bulancak Kaymakamı Niyazi Ulugölge tarafından takdim edildi.Programa ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Kovancı, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Muhammet Tanrıverdi, okul müdürleri, daire amirleri ile çok sayıda öğrenci ve veliler de katıldı.  
Kurtuluş Savaşı'nın milli şairi Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan İstiklal Marşının kabulünün yıl dönümü bir program ile kutlandı.
Bulancak Anadolu Lisesinin hazırladığı program Bulancak 75. Yıl Halk Kütüphanesi salonunda 13 Mart Pazartesi günü yapıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşmadan sonra 'İstiklal Marşının Doğuşu' adlı video gösterisi ve ardından sonra 'İstiklal Marşı' adlı şiir okundu. Yine video gösterisi olarak 'Mehmet Akif Ersoy’un Hayatı', 'Mehmet Akif Ersoy’un Torunu Anlatıyor',  'Mehmet Akif Ersoy Belgeseli' gösterildi. Daha sonra bir piyes oynandı. Şiirler  ve oratoryo ile programın ilk bölümü tamamlandı. Programın ardından da 12 Mart İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü kapsamın da Bulancak'ta okullarda yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında derece alanlara ödülleri verildi. Bu yarışmalarda resim yarışmasında 1. Beyza Nur Koç(İstiklal O.O.), 2. Ece Zeren (Yalıköy Şht. Plt. Barış Çakır O.O.), 3. Semih Recep Yavuz(Mehmet Akif Ersoy O.O.), Şiir de 1. Eylül Kırbaş(İcilli O.O.), 2. Hüsna Duman(Yalıköy Şht. Plt. Barış Çakır O.O.), 3. Nazlı Duman(Mehmet Akif Ersoy O.O.), Kompoziston dalında 1. Şeymanur Doğan(Bulancak Kız And. İmam Hatip Lisesi), 2. Özge Bulut (Kovanlık ÇPAL), 3. Beyza Tosun(Bahçelievler Anadolu Lisesi) oldular. Yarışmanın derece alanlarına da ödülleri Bulancak Başsavcısı Olcay Aksoy, Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, Bulancak Kaymakamı Niyazi Ulugölge tarafından takdim edildi.
Programa ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Kovancı, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Muhammet Tanrıverdi, okul müdürleri, daire amirleri ile çok sayıda öğrenci ve veliler de katıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.