Gökçek istifayı kabullendi: 'Bu iş buraya kadar'

Türkiye'de son haftalarda istifasının konuşulduğu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifasını açıklayacağı toplantıya hazırlandığı ve çalışanlarına "Bu iş buraya kadar. AK Parti hareketine karşı bir tutum içerisinde bulunmamız, zarar veren bir tavır sergilememiz mümkün değil" dediği iddia ediliyor.

F5HABER F5HABER
Gökçek istifayı kabullendi: 'Bu iş buraya kadar'

Hürriyet'ten Deniz Gürel'in haberine göre Gökçek'in yakın çalışma arkadaşlarıyla hafta başından bu yana yaptığı toplantılarda, "Bu iş buraya kadar. AK Parti hareketine karşı bir tutum içerisinde bulunmamız, zarar veren bir tavır sergilememiz mümkün değil" diyerek ‘Direnç gösteriyor' iddialarına yanıt verdiği belirtiliyor. İstifa sürecinin uzamasıyla ilgili belediyeye yakın kaynaklar, "Mesele direnç değil. Bize de sürpriz olan bir süreç yaşıyoruz. Pek çok konuda yarım kalan işler var, süreç bu yüzden uzadı" diyor.

GÖKÇEK SÜRE İSTİYOR
Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Polonya dönüşü yaptığı istifa çağrısının üzerine dünkü basın toplantısında bu çağrısını yinelemesi "Gökçek bugün mü istifa edecek?" sorusunu gündeme getirdi. Ancak Gökçek'e yakın kaynaklar, Gökçek'in 13 Kasım'daki Büyükşehir Belediye Meclisi'ne kadar süre isteyeceğini iddia ederek, "İstifa konusunda sorun yok. İstifa edeceğini zaten söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün desin, bugün bırakır. Meclis üyeleriyle vedalaşma talebini iletecek" diyor.
Cumhurbaşkanlığı'na yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre de Melih Gökçek'in istifasında sorun yok. İstifa tarihi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından belirlenecek, bu sürecin en geç iki hafta içerisinde tamamlanması planlanıyor.

ÜST DÜZEY YÖNETİCİLER ODALARINI TOPLADI
Melih Gökçek hafta başında odasını topladığı iddia edilmişti. Son gelen bilgilere göre Gökçek'le birlikte üst düzey yöneticilerin de odalarını topladıkları ve gitme hazırlığı yaptıkları belirtiliyor.

SONRAKİ HABER