İsteyen Esnafa Kredi, Kredi Borçlarına Erteleme

Ekonomi Yayın: 31 Mart 2020 - Salı - Güncelleme: 31.03.2020 11:48:39
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1935 okunma
Google News

İsteyen Esnafa Kredi, Kredi Borçlarına Erteleme

Tuna İŞLEYEN 

GÖRÜNTÜLÜ

 

S.S Tavşanlı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Yasin Demirci, Gazetecilere Coronavirüs önlemleri kapsamında esnaflar için uygulamaya alınan destekleri içeren bir açıklama yaptı. 

 

Demirci, nakit ihtiyaçları için, ihtiyaç duyan esnafa 25 bin TL kredi kullanabileceklerini, borçların ertelenme imkanlarını ve ayrıntıları şöyle anlattı: 
“Devletimizin Coronavirüsün ekonomiye yapacağı zararı en aza indirmek için almış olduğu ekonomik tedbirler çerçevesinde “Esnaf Destek Paketi ” kapsamında zor durumdaki esnaf ve sanatkârların acil nakit ihtiyacını karşılamak üzere isteyen esnaf ve sanatkârlara 25.000,00-TL lik kredi kullandırılacaktır. Kredi için S.S Esnaf Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatiflerine başvuru yapılması ile veya hiç kredi kullanmamış esnaf ve sanatkârlarımız direk T.Halk Bankası, T.C Ziraat Bankası ve T. Vakıflar Bankası Şubelerinden kredi notu iyiyse kefilsiz, değilse bir kefil ile 25.000,00-TL’lik krediyi hemen kullanabilecektir. 
Daha önce Esnaf Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla kullandığı krediye bakılmaksızın, gayrimenkul ve araç ipoteği istenmeyecektir. Faiz oranı daha önce kullandırılmakta olan krediler için uygulanan oran olacaktır. Kredinin geri ödemesi  3 Yıllık olup talebe göre taksitler 3 aylık veya 6 aylık dönemlerde olabilecektir. 
Kooperatifimiz kefaleti ile 31.03.2020 Tarihinden önce kullanılmış olan kredilerin  NİSAN-MAYIS-HAZİRAN / 2020 vadeli taksitleri faizsiz olarak 3 ay ertelenecektir. Bu doğrultuda kalan tüm taksitler 3 ay süre ile ötelenecektir.” 
Demirci ayrıca, konuyla ilgili olarak esnaflar adına  “Esnaf ve Sanatkârımıza bu zor günlerde destek veren Başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a, Ticaret Bakanımız Sn. Ruhsar Pekcan’a, Hazine ve Maliye Bakanımız Sn. Berat Albayrak’a, Esnaf Sanatkârlar ve Kooperatifcilik Genel Müdürü Sn. Necmettin Erkan’a ve Teskomb Genel Başkanımız Sn. A. Kadir Akgül’e teşekkürlerimizi arz ederiz.” İfadeleriyle teşekkür mesajı verdi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.