131019098
18 Nisan 2024, Perşembe

İŞTEN ÇIKARMALAR SÜRÜYOR

12 Haziran 2019, Çarşamba 06:45

     


Aliağa Belediyesi’nde geçtiğimiz günlerde çıkarılan 22 işçinin ardından 100 belediye işçisi daha ekonomik nedenler gerekçe gösterilerek işten çıkarıldı.

Aliağa Belediyesi’nde geçtiğimiz günlerde işten çıkarılan 22 işçinin ardından dün de 100 belediye işçisi daha ekonomik nedenlerle işten çıkarıldı. İşçilerin iş akitlerinin feshedilmesinin ardından DİSK Genel-İş İzmir 5 Nolu Şube yönetimi belediye önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasına Aliağa Emek ve Demokrasi Bileşenleri ve işten çıkarılan işçiler katılım gösterdi.

Aliağalıları dayanışmaya çağırdı

Aliağa Belediyesi önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Disk Genel İş İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, Aliağalıları bu günden itibaren işe geri dönmek talebinde bulanan işçilerle dayanışmaya çağırdı. Daha sonra sloganlar eşliğinde basın açıklamasını okumak üzere megafonu eline alan Genel-İş Aliağa Belediyesi İşyeri Temsilcisi Doğanşah Aydın, işten çıkarılmalarla ilgili Aliağa Belediyesi yönetimine diyalog çağrısında bulunduklarını fakat yönetim tarafından olumlu bir cevap alamadıklarını belirtti. Aydın, “Halen daha farklı illerden nakil yolu ile memur alındığı, belediyenin farklı şirketlerine işçi alındığı bir ortamda ekonomik kriz bahanelerine bizi inandırmazsınız.” dedi.

İşçiler yol haritası belirleyecek

Açıklamanın ardından konuşan Disk Genel İş İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, Petrol İş Aliağa Şubesi Toplantı Salonu’nda işlerinden atılan işçilerle bir toplantı yapacaklarını ve bir yol haritası çizeceklerini belirtti.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler