12 Aralık 2019 07:57 Güncelleme: 12 Aralık 2019 14:24

Aliağa Belediyesinden atılan 11 işçinin işe iade davaları görüldü

İşten çıkarılan Aliağa Belediye işçilerinden 11'inin işe iade davaları görüldü. Duruşma öncesi işçiler adliye önünde açıklama yaparak kazanana kadar mücadele edeceklerini söyledi.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

İşten çıkarılan Aliağa Belediye işçilerinin işe iade davaları başladı. Duruşma öncesi adliye önünde basın açıklaması yapan işçiler, "Mahkemenin sonunda verilecek işe iade kararları bizlerin bu haklı mücadelesinin birer onur madalyası olacaktır" dedi.

MHP’li Aliağa Belediyesi’nden işlerine son verilen 250 işçinin açtığı işe iade davalarından ilki görüldü. 11 işçinin duruşması 4 Mayıs 2020’ye ertelendi.

DİSK'e bağlı Genel İş 5 No'lu Şube üyesi işçiler, duruşma öncesinde yatıkları açıklama ile davalarının kazanımla sonuçlanacağını umduklarını belirterek, mücadelelerini hem alanlarda hem de hukuksal olarak sürdüreceklerini söyledi.

İşçilerin avukatı Muradiye Kavut, duruşmaların eksik belgelerin ve tanıkların dinlenmesi için 4 Mayıs’a ertelendiğini söyledi. Kavut, sendikalı oldukları için işten atılan işçilerin uğradıkları hak gasplarını kazanmak için hukuksal olarak tüm süreçleri işleteceklerini ve sürecin takipçisi olacaklarını dile getirdi.

Direnişlerinin 210'uncu gününde adliye önünde duruşma öncesi bir basın açıklaması yapan işçiler, “Zafere ulaşana kadar direnmeye devam edeceğiz” dedi.

Açıklamayı okuyan Genel-İş İzmir 5 No'lu Şube Aliağa İşyeri Baş Temsilcisi Doğanşah Aydın, “Bizler bu ülkede her ne kadar hukuk sistemi ağır aksak işlese de adalete olan güvenimizi yitirmeyerek işe iade davamızı bize dayatılan protokolleri imzalamayarak açmıştık. Kanuna göre işe iade davalarının temyizle birlikte en fazla 4 ayda bitirilmesi gerekiyor. Oysa bizim ilk duruşma günümüz bile 6 ay sonraya verildi. Bugün 12 Aralık 2019, işten çıkarılan birçok arkadaşımızın haklılıklarının ispatlanacağına, işe iade kararlarının verileceğine inandığımız hukuksal mücadelemizin başladığı gün. Umuyoruz ki bu yargı süreci daha fazla uzamasın, keyfi kararların alınmasın, emekçinin alın terinin kutsal bir değer sayıldığı, işçi çıkarmanın ve kamuyu zarara uğratmanın kötü niyetli bir eylem olduğu sonucuna varılsın” diye konuştu.

“Mahkemenin sonunda verilecek işe iade kararları bizlerin bu haklı mücadelesinin birer onur madalyası olacaktır” diyen Doğanşah Aydın, direnişlerinin devam edeceğini vurguladı. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam