Ahmet Ataç 15 02 2024

İşte Yıldız Abla’nın başını döndüren kareler

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç İşte Yıldız Abla’nın başını döndüren kareler
A
a

İlk kez milli maça ev sahipliği yapan Eskişehir’de tribünler gündem oldu. Taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan tribünler için Yıldız Tilbe “Tribünler başşımı döndürdü” dedi.

Sütiş Eskişehir
Yeni stadımızın milli maça ev sahipliği yapacağı açıklandığı anda farklı bir heyecan var Eskişehir'de. Sadece futboldan anlayan, futbolcuları takip eden ya da tribüncüleri heyecanlandıran bir duygu değil bu. 7'den 70'e hepimize 'hazırlık yaptıran' bir duyguydu yaşanılan. Maç günü yaklaştıkça da arttı heyecanımız. Dört ay önce açılan yeni stadımızda büyük heyecanlar yaşayacağımızı biliyorduk ama bu kadar erken olacağını tahmin etmemiştik. Doğru ama hayli geç kalınmış bir kararla Moldova ile yapılacak milli maçın Eskişehir'de oynanmasına karar verildi. Böylece 94 yıllık Milli Takımı ilk kez ağırlama fırsatı bulduk. Maç sonunda herkes gibi bende 'neden bunca zamandır bu kentte milli maç yapılmadı' dedim. Neyse işin sitem kısmını güzel gecenin hatırına şimdilik atlayalım.


MİLLİ MAÇ İÇİN İZİN ALINDI

Ve maçtan iki üç saat öncesine gidelim. Herkeste bir telaş, bir heyecan... Hem meslektaşlarımda hem de çevremdeki insanlarda... Mesaisi olanlar geç kalmamak için izin aldı. Resmi ya da özel ayırmaksızın maça gelmek isteyen personeline bir iki saat müsaade eden yetkililere teşekkür ediyorum. Stada giden yolların hepsinde trafik tıkanma noktasına geldi. Çevre Yolu'ndan stada ayrılan yollar bile tıkalıydı. Araçlardan bayrağımızı sallayan taraftarlar vardı. Milli maçın havası gerçekten başka oluyormuş. Hoş bir duygu...


MİLLİ TAKIM’IN YENİ EVİ

Tüm biletlerin tükendiğini söylememe gerek yok sanırım. Hem de kısa sürede... Böyle bir gecede elbette bir gözümüz maçta, topçularda, rakipte diğer gözümüz ise tribünlerde olacaktı. Futbol kentinin çocuklarını izleyecektik. Tıpkı tüm Türkiye gibi... Futbol camiasına bir kez daha tribün dersi verdik. Coşku, tezahürat, sloganlar, marşlar, atkı şov... Gece her şey yolundaydı ama en çok da tribünde işler yolundaydı. Maçı anlatan sunucudan futbol yorumcusuna, sanatçılardan teknik adamlara kadar herkes Eskişehir'deki tribünlerin farklı olduğunu ifade etti. Başka bir ifadeyle de çocukların hakkını verdi diyelim. Yıldız Tilbe "Tribünler başşımı döndürdü. Maşşallah" diyerek aslında her şeyi özetledi. Yine Mehmet Demirkol'un "Konya seyircisi, Antalya seyircisi alınmasın ama Eskişehirspor seyircisi başka. Eskişehirspor'da tribün kültürü farklı" övgüsünü çoktan hak etmiştik. Eskişehir ilk milli maçını kusursuz atlattı. Stadıyla, tribünüyle, coşkusuyla... Darısı diğer milli maçların başına. Maçın hemen ardından 'Milli Takım Eskişehir'e çok yakıştı" ya da 'Eskişehir'e daha çok milli maç verilmeli' diyenlerin sayısı hayli fazlaydı. Yine Eskişehir için “Milli Takım’ın yeni evi” benzetmesi yapanlar da oldu. Türkiye’de tribün kültürünü başlatanların torunları devraldıkları mirasın hakkını vermiş oldu.


7’DEN 70’E HERKES MAÇA KOŞTU

Milli maç adına yakışır bir şekilde milleti bir araya getirdi. Referandum sürecinin hareketli yaşandığı ilimizde kısa da olsa mola verilmesini sağladı. Siyasilerin maçı takip ettiğini gördük. Bakan Nabi Avcı, Gaye Usluer, Milletvekili Harun Karacan, Emine Nur Günay, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen maçı stattan takip etti. Öte yandan 7'den 70'e herkesin maça ilgi gösterdiği de gözlendi. Sosyal medyaya yansıyan fotoğraflarda toplumun tüm kesimlerinin milli maç heyecanı yaşadıklarını gördük. Bu açıdan bakıldığında da amacına uygun bir etkinlik oldu. Tribünlerden de çok güzel kareler yansıdı.


GENÇLERİN ANILARINDA YERİMİZ VAR

Maçı 3-1 kazanmamız da gecenin bir başka güzelliğiydi. Üstelik golleri atan Emre Mor, Ahmet Çalık ve Cengiz Ünder'in milli takım formasıyla ilk golleriydi. Gelecek vaat eden üç gencin anılarında ayrıca bir yerimiz olacak. Maçta 'Ne Mutlu Türküm Diyene' ve 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez' sloganları atıldı. Ayrıca Bando ES-ES'in eşlik ettiği Eskişehir Marşı ve Kurtlar Vadisi'nin bilinen müziklerinden 'cendere’ çalındı. Meksika Dalgası da görülmeye değerdi.

Haber: Cihan Yıldırım
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi