Suudi Arabistan: Türk kardeşlerimizin Arap dünyasına sızma dönemi çoktan sona ermiştir

Suudi Arabistan'ın BM Büyükelçisi Abdullah El Muallimi, Türkiye'ye Katar'daki askeri varlığını artırması üzerine uyarıda bulunarak, "Türk kardeşlerimizin Arap dünyasına sızma dönemi çoktan sona ermiştir" dedi.

Dış Haberler

Suudi Arabistan'ın BM Büyükelçisi Abdullah El Muallimi, Katar'ın Türkiye ve İran ile ilişkilerine dair bir dizi açıklama yaptı.

Muallimi, "Türk kardeşlerimiz Arap dünyasına sızma ve istenmeyen müdahaleler döneminin çoktan sona erdiğini anlamalıdır. Türkiye yapıcı bir rol oynamak isterse bu memnuniyetle karşılanır. Ama askeri üsler ya da askeri müdahale yoluyla rol oynamaya çalışmak yapıcı olmaz ve Türkiye'nin Arap dünyasındaki itibarına zarar verir" ifadelerini kullandı.

Katar'a ambargo uygulayan dört ülkenin temsilcileri geçtiğimiz gün yaptıkları açıklamada, Katar'a yöneltilen 13 maddelik talep listesinde yer alan ''terörle mücadele'' ile ilgili altı koşulun yerine getirilmesine vurgu yapmıştı.

Muallimi, bu altı koşulu kabul etmenin Katar için daha kolay olacağını belirterek, koşulların yerine getirilmesinin yakından takip edileceğini ancak iki taraf arasında detaylar üzerinde müzakere edilebileceğini dile getirdi.

Öte yandan Muallimi, ''şiddet kışkırtmalarının durdurulması durumunda El Cezire'nin kapatılmasının gerekmeyebileceğini'' ifade etti.