İşte iktidarın sicili bozuk bağış kampanyaları! Daha öncede benzer söylemlerle milyonlar toplanmıştı

İşte iktidarın sicili bozuk bağış kampanyala... Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs tehdidine karşı alınacak önlemler için bağış kampanyası başlattığını duyurdu. Bu karar sosyal medyada hem destek hem de tepki mesajlarına neden oldu. Ancak daha önce de benzer kampanyalar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs tehdidine karşı alınacak önlemler için bağış kampanyası başlattığını duyurdu. Bu karar sosyal medyada hem destek hem de tepki mesajlarına neden oldu. Ancak daha önce de benzer kampanyalar düzenlenmiş, 760 milyon TL'nin üzerinde bağış toplanmıştı.

Hayrullah Önal'ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs salgınına karşı alınacak tedbirlerin karara bağlandığı 25. Kabine Toplantısı’nın ardından "Ulusa Sesleniş" konuşması yaptı.

Toplantıda sağlık önlemleri, gıda güvenliği, kamu güvenliği gibi hususlarını etraflıca ele alındığını belirten Erdoğan, salgının ilk günlerinden itibaren, Sağlık Bakanlığı bünyesinde oluşturdukları Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda, sağlık tedbirlerini eksiksiz hayata geçirdiklerini belirtti.

İtalya ve İspanya'ya Kızılay aracılığı ile tıbbi yardımda bulunulduğunu ifade eden Erdoğan, konuşmanın devamında koronavirüs salgınına destek amaçlı bağış kampanyası başlatıldığını duyurdu.

Erdoğan, "Devletin öncülük etmesi gerektiğini gördüğümüz için 'Milli Dayanışma Kampanyası' başlatıyoruz. 'Biz bize yeteriz Türkiyem' diyerek başlattığımız bu kampanya için, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından bir yardım hesabı açıldı. Ayrıca kısa mesaj numaraları üzerinden de bağış yapılabilecek. Kampanyayı, şahsım olarak, 7 aylık maaşımı bağışlayarak açıyorum. Bakan arkadaşlarımızdan kimi üçer kimi altışar aylık maaşlarını kampanyaya bağışlama kararı aldı" ifadesini kullandı.

Van için toplanan yardım 260 milyon TL'nin üzerinde

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı' nın (AFAD) açıklamasına göre, Van'da 23 Ekim 2011'de büyüklüğü 7.1 ve 9 Kasım 2011'de büyüklüğü 5.7 olmak üzere iki büyük deprem meydana geldi. Yine AFAD verilerine göre, 644 kişi yaşamını yitirirken 1966 kişi yaralandı. Depremde binlerce bina enkaza dönüştü ya da ağır hasar aldı.

İlk depremin hemen ardından dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan genelge ile yardım kampanyası başlatıldı. Ayrıca birçok televizyon ve radyo kanalında canlı yayınlanan 'Van İçin Tek Yürek' programında 62 milyon TL bağış toplandı. Başbakan Erdoğan da canlı yayına telefonla bağlanarak halka teşekkürlerini sundu.

Dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Van depreminin ardından yardım hesaplarında 228 milyon 300 bin lira toplandığını, ayrıca Başbakanlık kaynaklarına gönderilen 42 milyon 192 lira bulunduğunu belirtti.

BAĞIŞ MİKTARI HAKKINDA İKİ FARKLI AÇIKLAMA

13 Mayıs 2014 tarihinde Manisa'nın Soma ilçesinde bulunan maden ocağında çıkan yangından oluşan zehirli gaz nedeniyle 301 işçi hayatını kaybetti, 486 işçi yaralandı. Facianın ardından yardım kampanyası için Başbakan Erdoğan'ın imzasıyla genelge yayımlandı. Yardımların hayatını kaybeden işçilerin ailelerine ulaştırılması için AFAD görevlendirildi.

AFAD tarafından yapılan açıklamada, toplanan 46 milyon 500 bin TL yardımın ailelere eşit şekilde paylaşıldığı duyuruldu. Ancak daha sonra Bilgi Edinme Kanunu uyarınca yapılan bir başvuruda AFAD'dan farklı bir açıklama geldi. 25 Mart 2015 tarihli yanıtta hesaplarda 52 milyon 516 bin TL biriktiği açıklandı. Bu yanıt akıllara kalan 6 milyon TL'ye ne olduğu sorusunu getirmişti.

3.5 YIL SONRA AÇIKLANAN YARDIM MİKTARI

FETÖ yapılanmasına bağlı bir grup asker, 15 Temmuz 2016 tarihinde darbe girişiminde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla başta İstanbul ve Ankara'da olmak üzere halk darbeye karşı sokağa çıktı. Darbecilerin saldırılarında çoğunluğu sivillerden oluşan 250 kişi hayatını kaybetti, 2 binden fazla kişi yaralandı.

25 Temmuz 2016'da dönemin başbakanı Binali Yıldırım'ın imzasıyla bir genelge yayımlanarak yardım kampanyası başlatıldı. 3,5 yılın ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Meclis Genel Kurulu'nda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bağışlara ne olduğuyla ilgili sorduğu soruya yanıt verdi. Oktay, yaklaşık 339 milyon TL'nin Hazine kurumlar hesabına aktarıldığını ve kurulan vakıf tarafından nasıl değerlendirileceğine karar verileceğini söyledi.

AKP GRUP TOPLANTISI'NDA BAĞIŞ ÇAĞRISI

24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ Sivrice merkezli 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem başta Malatya olmak üzere çevre illerde de hissedildi. AFAD tarafından yapılan açıklamada 41 kişinin yaşamını yitirdiği, 1600'den fazla kişinin yaralandığı bildirildi. Ayrıca binlerce binada ağır veya orta hasar tespit edildi.

Daha önce yardım kampanyasına gerek olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 Şubat 2020 tarihinde gerçekleşen meclis grup toplantısında AKP adına açılan banka hesabına bağış çağrısında bulundu. Ayrıca Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile yardım kampanyası başlatıldı. Kampanyanın koordinsyonu için AFAD görevlendirildi.

Bu kampanyadan önce de 26 Ocak 2020'de Acun Ilıcalı sahibi olduğu TV8 kanalının canlı yayınında yardım kampanyası başlatmıştı. Kampanyada 73 milyon TL bağış toplanırken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, canlı yayına bağlanmış ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın desteğini iletmişti.

AFAD tarafından yapılan 17 Şubat 2020 tarihli açıklamada kampanya kapsamında 100 milyon TL'ye yakın bağış toplandığı belirtildi.

SOSYAL MEDYADA HEM DESTEK HEM TEPKİ MESAJLARI

Sosyal medyada yardım kampanyası için çok sayıda destek mesajı paylaşılırken, aralarında siyasetçilerin ve gazetecilerin de olduğu pekçok kişi tarafından da tepki gösterildi. Tepkilerin odak noktası ise böylesi zor bir süreçte halkın değil, devletin yardım eli uzatması gerektiği yönünde oldu.

Ancak benzer şekilde Van ve Elazığ depremleri, Soma maden faciası ve 15 Temmmuz darbe girişiminde hayatını kaybedeler için yardım kampanyaları düzenlenmişti. Resmi ağızdan yapılan açıklamalarda bu kampanyalardan 760 milyon TL'nin üzerinde bağış toplandığı öğrenildi.

"İşte iktidarın sicili bozuk bağış kampanyaları! Daha öncede benzer söylemlerle milyonlar toplanmı." haberi, 31 Mart 2020 tarihinde yazılmıştır. Video kategorisi altında bulunan İşte iktidarın sicili bozuk bağış kampanyaları! Daha öncede benzer söylemlerle milyonlar toplanmı.. haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İşte iktidarın sicili bozuk bağış kampanyaları! Daha öncede benzer söylemlerle milyonlar toplanmı.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Video konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  2. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  3. 14:18 Dünya Zenginleri Yeniden Sıralandı: İstanbul İlk Kez Listede!
  4. 14:14 Islam Memiş: Gram Altın ve Gümüşte Yatırım Fırsatları!
  5. 13:48 Özel: "Mithat Bülent Özmen, tam Eyüpsultan gibi bir başkan"
  6. 13:47 CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli" sıfatı ile ifade verdi
  7. 13:46 Dilan Polat ve Nez Demir davasında mahkeme kararı verdi!
  8. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  9. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  10. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
  11. 12:58 Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!"
  12. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  13. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  14. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  15. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  16. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  17. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  18. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  19. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  20. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
Video Haberleri