İşte esrar imalatı!

Diyarbakır Valiliği, Lice ile Hazro İlçesi kırsal kesiminde düzenlenen operasyonda 5 ton esrar ele geçirildiğini açıkladı.

İşte esrar imalatı!

Diyarbakır Valiliği, Lice ve Hazro ilçelerinin dağlık ve ormanlık alanlarında PKK'nın finans kaynağı olan yasa dışı uyuşturucu madde ekim alanlarını imha etmek ve imal edilmiş uyuşturucuyu ve uyuşturucu madde imalatında kullandıkları araç ve gereçleri ele geçirmek amacıyla 22 Eylül 2016 tarihinde 'Bayrak-21 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Eser Operasyonu' başlatıldığını hatırlattı. Açıklamada, operasyonun kararlılıkla devam ettiği belirtilerek, şöyle denildi:

ELE GEÇİRİLEN ESRAR

"Devam eden operasyonda, 22 Eylül- 25 Eylül 2016 saat 09.00 arasında; 786 bin kök kenevir tespit edilerek yerinde imha edilmiş, 3 ton 5 kilo kubar esrar maddesi, 2 ton 060 kilo toz esrar maddesi, kenevir ekimi ile uyuşturucu madde imalinde kullanılan çok sayıda muhtelif suç eşyası ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla operasyon ile ilgili olarak adli işlemlere devam edilmektedir. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve bölücü terör örgütünün finans kaynaklarının yok edilmesi maksadıyla narko-terörizmle mücadeleye yönelik çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir."

ÖNCEKİ GÜN LİCE KIRSALI

Öte yandan, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından Lice kırsalında düzenlenen operasyonda; 1 PKK'lı etkisiz hale getirildi. Örgüte ait 1 roketatar, 1 kalaşnikof piyade tüfeği, 1 tabanca ve 1 el telsizi ele geçirildi. PKK'nın yardım ve yataklık yaptığı belirtilen bir kişi de 1 M-16 piyade tüfeği ve 5 şarjörü, 2 el bombası ve 2 av tüfeği ile birlikte yakalandı. Ayrıca bölgede yapılan aramalarda; 1 sabit telsiz, 1 kaleşnikof piyade tüfeği, 1 şarjörü ve 80 fişeği, 300 bin kök kenevir bitkisi, 1200 kilogram kubar esrar ve 1350 kilogram toz esrar ile muhtelif malzeme ele geçirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz