Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternetin en tehlikeli ünlüleri açıklandı - Teknoloji Haberleri
        1

        Siber suçlular yıllardır meraklı internet kullanıcılarını oyuna getirmek için ünlülerin isimlerini kullanıyor. Paylaşımlar her ne kadar şüpheli olsalar da, hayranların merakı daha baskın geliyor.

        2

        İnternette aradığımız her şeyi bulabilmemiz büyük bir lüks fakat bu neyi nereden aradığımıza göre tehlikeli bir oyuna dönüşebiliyor.

        3

        Örneğin korsan film, dizi ve müzik indirenler, siber korsanların ilk hedeflerini oluşturuyor. Araştırmacılar, kullanıcıların özellikle "Ünlü ismi + free mp3" (bedava mp3) gibi aramalar yapmaktan kaçınmalarını ve karşılarına çıkan dosyalardan uzak durmalarını tavsiye ediyor.

        4

        İnternet korsanları, uzun bir süredir başarılı isimlerin ününden faydalanarak, gündemde olan ünlü isimlerle ilgili zararlı yazılım içeren siteler kuruyor. Beğendikleri ünlülerle ilgili yeni bilgilere ulaşmak için internette araştırma yapan kullanıcılar da bu zararlı siteler aracılığıyla güvenliklerini riske ediyor. İnternet korsanları bu yolla her yıl binlerce kişinin kişisel bilgisayarlarına zararlı yazılımlar yüklüyor, kişisel bilgilerini ve hatta kullanıcı şifrelerini ele geçiriyorlar.

        5

        Liste bu yıl ilk kez çoğunlukla şarkıcılardan oluşuyor. Siber güvenlik uzmanları, kullanıcılara nereye tıkladığınızın farkında olun mesajını veriyor. Avril Lavigne’in yeni albümüne erişmek için zararlı yazılım içerme ihtimali olan bir internet sitesinde dolaşmaktansa, albümün orijinal sitesinden yayına çıkmasını beklemek çok daha iyi bir fikir.

        6

        Siber güvenlik şirketi McAfee tarafından 11 yıldır düzenli gerçekleştirilen, siber suçluların hayranlarını zararlı sitelere ve yazılımlara yönlendirmek için yararlandıkları ünlü isimleri ve risk oranlarını derleyen liste şöyle sıralanıyor: