MENÜ

İşte Dursun Özbek

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Pek çok Galatasaraylı, Dursun Özbek’i son zamanlarda tanıdı. Şimdi de Galatasaray’a başkan adayı; kendi halinde biri, diğer başkan adayları gibi onun da popüler olmak gibi bir derdi yok. En büyük dezavantajı yeteri kadar tanınmamak ve tanınmak için gayret harcamamak. Avantajı ise kısa sürede yaptıkları. Başta Taçspor ve Mecidiyeköy arazisine verdiği emekler.Zor günde Yarsuvat yönetiminde yer alarak elini taşın altına sokması ise bir diğer avantajı. Galatasaray’ın oy verenlerine yaranmak biraz zor; Ali Sami Yen mezarından çıkıp kürsüde “Ben başkan adayıyım” dese bile günümüz futbolundan anlamadığından tutun da parasızlığına kadar eleştirilir. Galatasaray’ın biat etmeyen kültüründen kaynaklanan bu durum da Galatasaraylılar’ın ayrıcalığıdır.

Kişisel katkı sağladı

Dursun Özbek, Duygun Yarsuvat yönetiminin iş gören kanadıydı, popülerlik için en ufak bir hamlesi olmadı. Tek röportajını gazetemize verdi ve kılı kırk yararak konuştu. Galatasaray’ın dinamiklerini iyi bilen biri olarak kişisel varlıklarını Galatasaray için ipotek altına aldırdığını söyleyebilirim. 9 aralık 1986 tarihinde Galatasaray’da oynayan ve PAF takım antrenmanında Jup Derwall’in kollarında kalp krizi geçirerek vefat eden Dursun Özbek ise öz yeğeniydi. Tüm konuşmalarımızda, “Galatasaray bana çok şeyler kazandırdı, şimdi sıra bunları geri ödemekte” derken gözleri parlıyordu hep. Tepebaşı’nda oto yedek parçacısı olarak başladığı ticaret hayatına şu anda oteller zinciri sahibi olarak devam ediyor. Başarı hikayesi olabilecek kadar iyi bir öykü.

Ekibini titizlikle kuruyor

Mayıs’ın sonunda seçim var ve birbirinden değerli adaylar bu centilmen yarışa girecek. Henüz tam olarak açıklamasa da Özbek günün sonunda aday olacaktır. Ekibini titizlik ve gizlilik içinde oluşturuyor. Tek bildiğimiz kendisi gibi Galatasaray’a karşılıksız hizmet etmekten kaçınmayacak isimler aradığı. Seçime daha çok var ama benim tahminim Dursun Özbek ile Adnan Öztürk’ün kıyasıya çekiştiği bir yarışı izleyeceğimizdir.

YORUM YAZ