İŞTE DEMOKRASİ YİĞİTLERİ

Alanya halkı darbe girişimine karşı Atatürk Anıtı önünde bir araya geldi. Kadını, erkeği, yaşlısı, genci, Kaymakamı, Belediye Başkanı, Başsavcısı, Emniyet Müdürü, Jandarma Komutanı, Büyükşehir Koordinatörü, ALTSO Başkanı, sivil tolum örgütü başkanları, siyasi partilerin ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri, darbeci ve bölücülere karşı birlik oldukları mesajını verdiler.

İŞTE DEMOKRASİ YİĞİTLERİ

Alanya halkı darbe girişimine karşı Atatürk Anıtı önünde bir araya geldi. Kadını, erkeği, yaşlısı, genci, Kaymakamı, Belediye Başkanı, Başsavcısı, Emniyet Müdürü, Jandarma Komutanı, Büyükşehir Koordinatörü, ALTSO Başkanı, sivil tolum örgütü başkanları, siyasi partilerin ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri, darbeci ve bölücülere karşı birlik oldukları mesajını verdiler.

17 Temmuz 2016 Pazar 23:59
İŞTE DEMOKRASİ  YİĞİTLERİ
Alanya halkı darbe girişimine karşı Atatürk Anıtı önünde bir araya geldi. Kadını, erkeği, yaşlısı, genci, Kaymakamı, Belediye Başkanı, Başsavcısı, Emniyet Müdürü, Jandarma Komutanı, Büyükşehir Koordinatörü, ALTSO Başkanı, sivil tolum örgütü başkanları, siyasi partilerin ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri, darbeci ve bölücülere karşı birlik oldukları mesajını verdiler.

HERKES ATATÜRK ANITI’NA AKIN ETTİ
Darbe girişiminin ilk saatlerinde Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine tüm Türkiye'de olduğu gibi Alanya’da da binlerce vatandaş Atatürk Anıtı'nda bir araya geldi. Anıt önünde bir araya gelen binlerce vatandaş hükümete yönelik destek, darbeye yönelik tepki sloganları attılar. Alanya, darbe girişimine geçit vermeyerek halkı iradesine sahip çıktı.

PROTOKOL TAM KADRO KAYMAKAMIN YANINDA İDİ
Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Musa Taşkın, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, Jandarma Komutanı Serkan Akbaba diğer kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri anıt önünden ayrılmayarak vatandaşın yanında oldular.

SAKA: KİMSE EVİNE GİTMESİN
Kalabalığın artması sonrası Anıta Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka ile birlikte Alanya Garnizon komutanı Serkan Akbaba gelerek, Alanya'da askerin devletin yanında olduğu mesajını verdiler. Trafik aracının hoparlöründen vatandaşlara seslenen Emniyet Müdürü Saka, “Onlar sokağa çıkma yasağı diyorlar. Biz ise tam tersi sokaktayız ve kimse evine gitmesin” dedi.

DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKTIK
Darbenin püskürtülmesinin ardından açıklamalar yapan Tanrıseven, “Alanya halkı demokrasiye sahip çıktı. 2 günden bu yana Alanya’da demokrasiyi şöleni gerçekleşiyor. Darbe girişimlerine karşı Kaymakamlığımıza bağlı kolluk kuvvetlerimiz Jandarma, Emniyet ve Adliye dimdik ayakta durdu. Alanya halkı da net bir mesaj verdi” dedi. 7’DE

İlk tweet Alanya'dan

Darbe girişiminden hemen sonra sosyal medyadan mesaj yayınlayan Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, “Türkiye Çetelere teslim olmaz" dedi. Kaymakam Tanrıseven Başkanlığında kriz yönetimi toplanırken, Halk meydanlara davet edildi. Kaymakam Tanrıseven, o tweeti attıktan sonra bazı korkak takipçilerinin kendisini takip etmekten vazgeçtiğine dikkat çekti.

Lider Bahçeli
farkını gösterdi


Darbe girişiminin daha ilk saatlerinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Binali Yıldırım'ı telefonla arayarak kalkışmanın kabul edilemez olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin yanında olduklarını söyledi. Telefon konuşmasının ardından yaptığı açıklamanın hemen ardından sokaklara dökülen ülkücüler tankların önüne geçti. Bahçeli'nin bu girişimi ise partili partisiz tüm kesimler tarafından en kritik adımlardan biri olarak nitelendirildi ve büyük takdir topladı.

Görevimizin başındayız

Darbe girişimin hemen ardından kriz masayı oluşturularak bir araya gelen Tanrıseven, Yücel ve Başsavcı, “Alanya Kaymakamı, Belediye Başkanı, Başsavcısı ve bütün kamu görevlileri olarak görevimizin başındayız. Devletimize, Anayasamıza, Hukuka bağlıyız” mesajı yayınladılar.

Bakan Çavuşoğlu: Gazi
Meclis dimdik ayakta!


Programı dahilinde Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Samsun’da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, vatandaşlar ile birlikte darbe girişimine karşı harekete geçerek Cumhuriyet Meydanı’na gitti. Demokrasi nöbeti tutan Çavuşoğlu, “Demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçecek bir darbe girişimi milletin duruma el koymasıyla demokrasi zaferine dönmüştür.
Ödeyecekleri bedelin büyüklüğü, ihanetlerinden çok daha büyük ve ağır olacak. Milletin emanetine sonuna kadar sahip çıkacağız. ‘Gazi Meclis’ dimdik ayakta” diye konuştu.

Anıt önünden ayrılmadılar

Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu darbe girişiminin ilk saatlerinde partinin yönetim kurulu, gençlik ve kadın kolları ile birlikte önce parti önünde ardından ise anıt önünde bir araya gelerek darbecilere karşı demokrasi nöbeti tuttular. Partiden atılan mesajlarla tüm halk Atatürk Anıtı önüne çağrıldı. Berberoğlu, “Millet nöbette, demokrasi ayakta, hainler gözaltında. Millet iradesinin dışında başka bir güç yoktur. Başkomutan ikinci emri vermedi! Evlere dönmek yok!” dedi.

‘Darbeciler idam edilsin’

Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney de bir dakika anıt önünden ayrılmazken, Büyükşehir çalışanları da demokrasi nöbetine destek verdiler. Ayrıca Büyükşehir tarafından anıt önüne demokrasi çadırı kurularak vatandaşlara ikramda bulunuldu. Gün boyu anıt önünden ayrılmayan Koordinatör Yardımcısı Nurettin Uludağ ise yaptığı açıklamada, “İdam gelmeli, darbeciler canlı yayında Kızılay meydanında asılsın” dedi.

Antalya burada, darbeciler nerede!?

Darbe girişiminin hemen ardından Antalya’da Cumhuriyet Meydanı’na giderek vatandaşlarla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Millete, vatana ihanet eden çetenin darbe girişimine karşı büyük Türk milleti göğsünü siper etmiş, milli iradeye, demokrasiye sahip çıkmıştır. 15 Temmuz Türk demokrasisinin bayramı olacaktır. Bu millet hainliğinizin hesabını soruyor, soracak! Antalya karanlık çetelere karşı dimdik ayaktadır. Antalya burada, darbeciler nerede!? İlk gün ortadan kaybolan bukalemun FETÖ'cüler darbenin gerçekleşemeyeceğini anlayınca meydanlarda aramıza sızmaya çalıştılar” dedi.

Siyasilerden ortak tepki

Tüm Türkiye’de olduğu gibi iktidarı ve muhalefeti ile bütün siyasiler darbeye çarşı çıktılar. CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, "Dün olduğu gibi bugünde darbeye karşıyız” derken, MHP İlçe Başkanı Hilmi Er,
“Bizler demokrasiye inanan insanlarız. Bu darbe teşebbüsünü kabul etmemiz mümkün değildir. Türk milleti demokrasiye sahip çıkmıştır” dedi. Ak Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu da her türlü siyasi partiye mensup olan vatandaşların sokağa inmesine vurgu yaparak “Bu millet ve devlet var oldukça bu tip girişimler hiçbir zaman başarılı olamaz” diye konuştu.

Şahin de ilk tepki gösterenlerden oldu

ALTSO Başkanı Mehmet şahin, darbe girişiminin ilk dakikalarında hükümeti destekleyen tweet attı. Şahin tweetinde milletin iradesine kimsenin ipotek koymaya hakkının olmadığına dikkat çekerek, “Yaşasın demokrasi. Darbe girişimine direnen halkımız ve güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum. İnşallah devletimizin ve milletimizin sahip çıktığı milli irade ve demokrasi sayesinde daha büyük bir Türkiye hayali gerçekleşecektir.” vurgusu yaptı.

Paşaoğlu ailesi yasta

Alanyaspor ve ALTSO Başkan Yardımcısı Ahmet Paşaoğlu'nun eniştesi 43 yaşındaki işadamı Selim Karakoç Ankara'da darbe girişimi sırasında hayatını kaybetti. Paşaoğlu, eniştelerinin cenaze törenine katılmak üzere başkente gitti.

Sedat Peker Alanya’da nöbette

Hükümete yönelik FETO/PDY örgütünün darbe girişimin ardından anıt önüne gelenlerden biri de Sedat Peker oldu. Peker'in anıt önüne geldiğini gören binlerce vatandaş sevgi gösterisinde bulundu. Alanya'da binlerce vatandaşa hitap eden Sedat Peker “Kardeşlerim sabah 7'de sıkıyönetim olacak diye bir açıklama yapıyorlar. Bir çılgınlık yapıp cesaret gösterip insanlara şiddet uygulayabilirler. Size söz veriyorum ben ve arkadaşlarım ölmeden hiç kimse size dokunamayacak. Bu namus meselesidir. Yılanın başını artık koparma zamanıdır" dedi. Konuşmanın ardından dua okunurken, Peker ve beraberindekiler ertesi gün sabaha kadar anıt önünde demokrasi nöbeti tuttular

Son Güncelleme: 18.07.2016 00:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81