İşte CHP'li Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanı adayı

İşte CHP'li Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanı adayı
Güncelleme:

CHP'de Genel Başkanlık yarışını ikinci kez Kemal Kılıçdaroğlu'na kaybeden CHP'li Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Kılıçdaroğlu'nun aday olması gerektiğini söyledi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Sözcü gazetesinden Nil Soysal'ın sorularını yanıtladı.

“Türkiye’de hapse girsin deyince ‘Emredersin’, çıkar deyince ‘Başüstüne’ diyen bir yargı var. Adalet yoksa eşitlik ve özgürlük de yoktur” diyen İnce sözlerini "Türkiye’ye en büyük kötülük umudun yok edilmesi oldu. Ülke uçurumun kenarında. Buna yeni heyecanla karşı koyabiliriz..." diyerek devam ettirdi.

"Kılıçdaroğlu aday olmalı"

Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen İnce dikkat çeken bir açıklama yaptı.

"KILIÇDAROĞLU CUMHURBAŞKANLIĞI İÇİN ADAY OLMALIDIR"


– 2019 yılındaki seçimde cumhurbaşkanlığına aday olacak mısınız?

Ben partimi zora sokacak hiçbir şey yapmam. Ama CHP'nin cumhurbaşkanı adayı 2014'teki gibi olmayacak. Bu kesin. Bunun için ne gerekiyorsa partililerimizle onu yapacağız. Yani partimi zora sokacak hiçbir şey yapmamakla beraber, partiye hiç kimsenin aday dayatmasına da izin vermeyiz. Partililerimizle, arkadaşlarımızla buna engel olacağız. Bu partide bir daha yetkiyi elinde bulunduran “ben karar verdim sizler tıpış tıpış gidip oy vereceksiniz” deme hakkını kendinde bulamayacak.

– Kemal Kılıçdaroğlu aday olursa destekler misiniz?

CHP Genel Başkanı bence doğal adaydır zaten. Yani Sayın Genel Başkan cumhurbaşkanı adayı olmaya mecburdur! Ama Kurultay'da ben Genel Başkan olsaydım cumhurbaşkanlığı adaylığı için ön seçime girecektim. Kemal bey de aday olmalıdır ve ön seçime girmelidir.

Sözcü