İşte AK Parti'nin seçim vaatleri

İşte AK Parti'nin seçim vaatleri
Güncelleme:

Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre, AK Parti sandıktan zaferle çıktı. Peki AK Parti seçmene ne vaat etmişti ?

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri gerçekleştirildi. Resmi olmayan sonuçlara göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52'nin üzerinde oy aldı. Milletvekili genel seçiminde ise AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı yüzde 53,6 oy aldı. Bu sonuçlara göre, ilk kez 600 milletvekilinin seçildiği Meclis'te AK Parti'nin sandalye sayısı 291, MHP'nin ise 49 oldu.

Seçim zaferinden sonra akıllara AK Parti'nin seçim beyannamesi geldi. Peki AK Parti seçim kampanyası sürecinde neler vaat etti ? İşte AK Parti'nin seçim vaatleri...

1-) Seçimden sonra ilk iş OHAL’i kaldırmak olacak. Cemevlerine hukuki statü tanınacak.

2-) Yürütmenin daha güçlü, yasamanın daha itibarlı, yargının da daha bağımsız olması sağlanacak.

3-) Hayvanları koruma yasası çıkarılacak.

4-) Eğitimde tam gün modeli getirilecek.

5-) Öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerinin emeklilik ek göstergeleri 3600’e çıkarılacak.

6-) Atatürk Havalimanı arazisi başta olmak üzere büyük şehirlerdeki eski stadyumların yerine millet bahçeleri kurulacak. Tüm şehirlerde ücretsiz çay, kahve ve kek servisi yapılacak kütüphaneli millet kıraathaneleri oluşturulacak.

7-) Her yıl 100 bin gence eğitimlerini sürdürdükleri şehirde yaz tatilinde 3 aylık dönemde asgari ücret karşılığında sosyal çalışma imkânı getirilecek.

8-) Mega endüstri bölgeleri kurulacak. 30 büyükşehirde yapımı devam eden şehir hastaneleri ve yüksek hızlı tren projeleri yaygınlaştırılacak. Türkiye’nin otomobil projesinin prototipi 2019’da tamamlanacak, 2021’de ticari üretime geçilecek.

9-) Karadeniz ile Marmara arasında 45 kilometrelik alanda yapılacak Kanal İstanbul projesi hayata geçirilecek.

10-) Dünyanın en büyükleri arasında yer alacak üçüncü havalimanının ilk etabı 29 Ekim 2019’da açılacak.

BEDELLİ ASKERLİK ÇIKACAK MI ?

Seçimden önce en çok merak edilenlerden biri de bedelli askerlik konusuydu. Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, bedelli askerlik konusunda seçimden 2 gün önce yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız seçimden sonra bu çerçevede talimatını verecek, ona göre de gereği yapılacak." ifadelerini kullanmıştı.

Seçiniz...