İstanbul'da Suriyeli çocuğu fidye için kaçırdılar

İstanbul'da Suriyeli çocuğu fidye için kaçırdılar

Fatih'te Suriyeli bir çocuğu kaçırarak ailesinden fidye istedikleri iddia edilen Suriye uyruklu 2 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin kaçırılan şahsı bıçakla tehdit edip Esenyurt'ta bir eve götürüp alıkoydukları belirlendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne başvuran Suriye uyruklu 16 yaşındaki Samir Mahmoud'un ailesi, kendilerini telefonla arayan kişilerin "Mahmoud'u kaçırdıklarını ve 50 bin dolar fidye vermeleri karşılığında serbest bırakacaklarını" söylediğini bildirdi.

İhbar üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliğine bağlı Rehine Kurtarma ve Müzakere ekibi, Mahmoud'u bulmak için teknik ve istihbarat çalışması başlattı.

17-04/23/op.jpg

BIÇAKLA TEHDİT EDİP GÖTÜRDÜLER

Polis ekipleri, Mahmoud'un, daha önceden tanıdığı Suriye uyruklu Hüseyin M. ve Mahmud F. ile Fatih'te buluştuğunu, daha sonra Esenyurt'a gittiklerini tespit etti. Şüphelilerin, bıçakla tehdit ettiği Mahmoud'u Esenyurt'ta bir eve götürüp alıkoydukları belirlendi.

17-04/23/-1492947924.jpg

Bu arada, 2 şüphelinin telefonla aradığı Samir Mahmoud'un babası, 30 bin dolar verebileceğini söyledi. Buluşma noktası olan Esenyurt'taki kafede önlem alan polisler, babadan parayı almak için gelen Suriye uyruklu 2 şüpheliyi yakaladı. Şüphelilerin kafeye getirdikleri Samir Mahmoud da kurtarıldı. Şüphelilerin üzerinde bıçak ele geçirildi.

17-04/23/fd.jpg

Emniyette işlemleri tamamlanan Hüseyin M. (21) ile Mahmud F. (20) adliyeye sevk edildi.

17-04/23/s.jpg

İSTANBUL/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN