HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika! İstanbul'da otobüsle şehir dışına çıkışlar durduruldu

İstanbul’da koronavirüs önlemleri kapsamında alınan karar gereği şehirler arası otobüs seferleri durdu. Seyahatler artık valilik iznine bağlı olarak gerçekleşecek. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, bugün saat 17.00 itibariyle otobüs ile şehir dışına çıkışların durdurulacağını açıklamıştı.

Koronavirüs önlemleri kapsamında İstanbul Valiliği'nin aldığı karar doğrultusunda saat 17.00 itibariyle şehirler arası otobüs seferleri durdu.

İstanbul Valisi Yerlikaya, Twitter hesabından şu açıklamayı yapmıştı:

"Bugün 17.00 itibariyle otobüsle şehir dışına çıkışlar durdurulmuştur. Ancak, tedavi için doktor kararıyla sevk edilen, birinci derece yakını vefat eden/ağır hastası olan, son 15 günde gelip, kalacak yeri olmayan vatandaşlarımız, Kaymakamlık izni ile seyahat edebilecektir.

İstanbul'da sahiller, mesire ve piknik alanlarında; Piknik yapmak, balık tutmak, spor, yürüyüş gibi faaliyetler, İstanbul ili kıyı-sahil şeridi ve iç sularda her türlü amatör balıkçılık faaliyetleri bugünden itibaren durdurulmuştur."

'30 ŞEHİRDE UYGULAMAYA GEÇİLDİ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yaptığı açıklamada şehirler arası otobüs seferlerinin kısıtlanmasının da aralarında bulunduğu koronavirüs tedbirleriyle ilgili olarak "Bu tedbirlerin başta İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli gibi büyükşehirlerimiz olmak üzere 30 büyükşehrimizin tamamında titizlikle uygulanması kararı uygulamaya geçmiştir. 30'un dışındakileri şimdilik saymıyorum. Buralarda titizlikle bunun uygulanmasına geçilecektir. Dolayısıyla bu 30 büyükşehrimizin valisi bu kararlılığı uygulamada alttaki kurullarıyla birlikte gösterecektir." demişti.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler