25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

İstanbul’da terör örgütü DEAŞ’ın hücre evine düzenlenen operasyonda saldırı hazırlığında iki terörist yakalandı

İstanbul’da terör örgütü DEAŞ’ın hücre evine düzenlenen operasyonda yabancı uyruklu iki terörist yakalandı. Eylem hazırlığı yapan teröristlerin evinden pompalı tüfek, bir kaç tabanca, çok sayıda fişek, bir bomba düzeneği, askeri kamuflaj kıyafetleri ve patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

18 Ağustos 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
İstanbul’da terör örgütü DEAŞ’ın hücre evine düzenlenen operasyonda  saldırı hazırlığında iki terörist yakalandı

DEAŞ terör örgütünün İstanbul’da sansasyonel bir eylem yapacağı bilgisini alan İstanbul Emniyeti Beylikdüzü Gürpınar’da tespit edilen hücre evine operasyon düzenledi. Terörle Mücadele ekiplerinin büyük gizlilikle düzenlediği operasyonda özel harekat polislerinin apartmanın kapısını kırmasıyla polisin geldiğini anlayan 2 terörist binanın çatısna kaçtı. Çatıya çıkan polisle teröriatler arasında kısa süreli kovalamaca yaşandı. Apartmanın yanındaki binanın çatısına atlayan teröristler kaçamayacaklarını anlayınca polise teslim oldu.

SANSASYONEL EYLEM YAPACAKLARDI

Gözaltına alınan teröristlerin uyruklarını hakkında bilgi edinilemezken Rusça konuştukları öğrenildi. Hücre evinde bulunan yabancı uyruklu 3 kadın da gözaltına alındı. Evde yapılan aramada bir bomba düzeneği, pompalı tüfek, tabancalar, çok sayıda fişek, bomba yapımında kullanılan malzemeler, askeri kamuflaj araç ve gereçleri ile yabancı ordulara aile askeri kıyafetler ele geçirildi. Teröristlerin İstanbul’da sansasyonel bir eylem hazırlığında olduğu öne sürüldü. Vatan caddesindeki Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen teröristler sorguya alındı.