Amasya İtimat

İSTANBUL’da BAMYA FESTİVALİ…

Önce patentini Amasya’ya kaptırdık, şimdi de festivalini Göynücek’e kaptırdık. Çok fazla bir bamya yetiştirilmemesine rağmen bamya konusunu ilçe tanıtımında ön plana alan Göynücek ilçesi, bamya festivali ile İstanbul’da bir etkinliğe imza atacak.

Altın Toprak Arsa Ofisi  sponsorluğunda ve Göynücek Dernekler Birliği (GÖYRER )organizasyonu ile 29 Eylül 2018 Cumartesi günü İstanbul-Alibeyköy Osmanlı Parkı Nikah salonunda BAMYA festivalinde  Amasyalılar bir araya gelecek.
Türk Halk Müziği sanatçıları: Yeliz Erzincanlı, Aşık Mazlumi, Hakan Çiçek ve Ufuk Altun’un sahne alacağı Bamya festivalinde
Bamya yemeği yarışması, çiçek bamya dizme yarışması, En güzel bamya yarışması yapılacak ve dereceye girenlere  ödül verilecek.

GÖYDER Başkanı Tuncay Altunkaya: An itibarı ile Göynücek’te olduğunu 21 Eylül günü İstanbul’da olacağını, Bamyası ile ünlü Taşova’nın TAŞDEF Genel Başkanı Hasan Sevran ile irtibata geçeğini belirterek,”Festivalimizdeki yarışmalara Taşova, Amasya, Göynücek ve Amasya genelindeki tüm bamya üreticileri katılabilecek. Tüm hemşehrilerimizi 29 Eylül’deki festivalimize davet ediyoruz” dedi.

Etkinliğin sunuculuğunu ise Taşovalı sunucumuz Emrah Binici yapacak.

Festival tertip heyetinde; GÖYDER Başkanı Tuncay Altunkaya, Yönetim kurulu üyeleri: Bayram Göbel, Ali Kel, Ümit Asil yer alıyor.

Yorum Ekle