Dolar

32,6007

Euro

34,8130

Altın

2.501,47

Bist

9.476,89

ABD ekonomisi kötüye gidiyor: “Trump’ın ekonomi ekibi, acil durum planları yapmaya başladı”

Washington Post gazetesi, Başkan Trump, ısrarla ekonominin çok iyi gittiğini ve olası bir gerilemenin söz konusu olmadığını söylese de Trump'ın ekonomi ekibi, kapalı kapılar ardında acil durum planları yapmaya başladığını yazdı. Gazete, “Trump, ‘ekonomi iyiye gidiyor’ dese de, göstergeler tersini söylüyor” dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-08-20 17:51:12

ABD ekonomisi kötüye gidiyor: “Trump’ın ekonomi ekibi, acil durum planları yapmaya başladı”

Washington Post gazetesi, Başkan Trump, ısrarla ekonominin çok iyi gittiğini ve olası bir gerilemenin söz konusu olmadığını söylese de Trump'ın ekonomi ekibi, kapalı kapılar ardında acil durum planları yapmaya başladığını yazdı. Gazete, “Trump, ‘ekonomi iyiye gidiyor' dese de, göstergeler tersini söylüyor” dedi.

Washington Post gazetesinin, Beyaz Saray'ın Amerikan ekonomisini güçlendirmek ve ekonominin gerileme dönemine girmesini engellemek için bir dizi seçeneği masaya yatırmaya başladığını yazıyor.

Konuya ilişkin olarak adları gizli tutulan üç kaynaktan bilgi alan gazete, Trump Yönetimi'nin maaş bordrolarından alınan vergilerde kesintiye gitme ve gümrük tarifesi uygulamasını geri çevirme gibi önlemler üzerine yoğunlaştığını bildiriyor.

Habere göre Başkan Trump, ısrarla ekonominin çok iyi gittiğini ve olası bir gerilemenin söz konusu olmadığını söylese de Trump'ın ekonomi ekibi, kapalı kapılar ardında acil durum planları yapmaya başladı.

Maaş bordrolarında yapılacak olası bir vergi indirimiyle çalışanların cebine daha fazla para girmesini sağlamak, bu planlardan biri.

Nitekim 2011 ve 2012'de, yani eski Başkan Obama döneminde de 2009'da sona eren gerileme döneminden sonra ekonomiyi toparlamak için benzer bir uygulama getirilmişti. Bu uygulamanın yürürlüğe girmesi için Kongre onayı gerekiyor.

Beyaz Saray'dan dün yapılan açıklamadaysa ek vergi kesintilerinin masaya yatırıldığı, ancak maaş bordrosu vergisinde kesinti yapmanın gündemde olmadığı bildirildi.

Amerika'da yıllık brüt geliri 132 bin 900 dolara kadar olan çalışanlar, yüzde 6,2'lik maaş bordrosu vergisi ödüyor. Bu vergi, Sosyal Güvenlik programlarının finanse edilmesi için kullanılıyor.

En zenginleri değil, orta düzey gelir sahiplerini kapsadığı için Demokratlar arasında oldukça popüler olan uygulamanın en büyük dezavantajı, bütçe açığına katkıda bulunması.

 

Haber Ara