Türkiye’den, gayrimenkul, mobilya, bilişim, taahhüt, sanayi, yapı malzemeleri başta olmak üzere farklı sektörlerden 150 firma ve kuruluşun katıldığı fuarın kapanış saati, Katar’da resmi tatil olan cuma günü yaşanan yoğun ziyaretçi ilgisi ve talep üzerine saat 22.00’ye kadar uzatıldı.

Medyacity tarafından Katar Ulusal Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuarda birçok firma milyonlarca dolarlık doğrudan satış yaparken özel toplantı odalarında 1.600 kayıtlı iş görüşmesi gerçekleşti. Bir firma 45 konutluk toplam satışının 36’sını, fuarın son gününde gerçekleştirdi. Bazı gayrimenkul firmalarında ise yoğun ilgi nedeni ile stant görevlileri, aynı anda birkaç farklı müşteri ile ilgilenmek zorunda kaldı. Yine bir başka firma ise yaptığı iyi ön hazırlıkların meyvesini topladı. Fuar alanında standı olmamasına karşın, sadece kiraladığı toplantı odası ile ciddi satışlar gerçekleştirdi.

[old_news_related_template title="Katarlılar Türkiye'de neleri satın aldı?" desc="2015 Türkiye ve Katar arasında ekonomik ilişkilerin sıklaştığı bir sene oldu. Katarlılar Digiturk'ün satışı için sözleşme imzaladı ve Finansbank’ı satın aldı. Boyner’in ise de yüzde 30’una ortak oldu. Ayrıca İstanbul’daki İstinye Bayırı’nın ismi Katar Bayırı olarak değiştirildi. Bugün ise TMSF Digiturk'ün Katarlılara satışını onayladı. Katarlı milyarderler Türkiye'yi çok sevdi. İşte Katarlıların son dönemde Türkiye'ye yaptıkları yatırımlar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/06/arap.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/ekonomi/katar-turkiyeyi-cok-sevdi-1260016/"]

5-6 DAİRE ALDILAR


Özellikle gayrimenkulde Katarlı bireysel yatırımcıların, sıcak satışta kurumsal yatırımcılar kadar kararlı davrandıkları görüldü. Kimi Katarlı bireysel yatırımcıların bir seferde 5-6 daire aldıkları öğrenildi. Bazı firmalar ise fuarda kurdukları iş görüşmelerini tamamlamak üzere Katar’da kalış sürelerini uzattı.

Katar’da fuar kültürünün yeni geliştiğini ve Katarlılar’dan normalde böyle bir tepki almanın, ilgi çekmenin zor olduğuna değinen Medyacity Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kurt, “İlk kez düzenlenmesine karşın Katar standartlarına göre çok iyi bir fuar gerçekleştirdik” değerlendirmesinde bulundu.

'DESTEK VERİLECEK'


Fuarı ziyaret eden Katar Belediye ve Çevre Bakanı Mohammed bin Abdullah Al Rumaihi, Türkiye ile ilişkilerin her geçen gün daha ileri taşındığını vurguladı. Türk şirketlerini Katar’ın iç ve dış yatırımlarında görmekten duyduğu mutluluğu belirten Al Rumaihi, işbirliğinin artırılması için her iki devletin de önemli bir alt yapıyı oluşturduğunu ve geliştirmek için gerekli tüm desteğin de verileceğini söyledi