|

TOKİ'den İstanbul'a 2 bin konut

TOKİ, İstanbul’da büyük çaplı sosyal konut satışına yeniden başlıyor. Kayaşehir’de mahalle konseptiyle üretilen bin 892 konut için 4 Ekim’de kura çekilecek. TOKİ Başkanı Ergün Turan, “Konutlarımız farklı kesimlerin ihtiyaç ve alım gücüne hitap edecek şekilde minimum maliyet ile bütçelendi” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 21/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:53 - 21/08/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
TOKİ'den İstanbul'a 2 bin konut
TOKİ'den İstanbul'a 2 bin konut

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), İstanbul Kayaşehir’de mahalle konsepti ile orta gelir tabakası için inşa edilen bin 892 yeni konutu kura yöntemiyle satışa çıkardı. Başvuruları 5 Eylül-20 Eylül 2017 tarihleri arasında alınacak konutların kura çekimi ise 4 Ekim’de yapılacak. İstanbullulara bayram müjdesi gibi gelen konutların fiyatları ve ödeme imkanları da çok uygun. Değişik metrajlarda inşa edilecek konutların fiyatları 144 bin lirayla 477 bin lira arasında değişiyor. Uygun ödeme koşullarıyla satışa sunulacak konutlarda en düşük taksit ise 603 liradan başlıyor. Satışlarda; şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimleri, en az %40 engelli vatandaşlar için ayrılmış kontenjan olacak.

KİRA ÖDER GİBİ EV ALIN

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TOKİ Başkanı Ergün Turan, dar gelirli hiç konut sahibi olmayan vatandaşları kira öder gibi ev sahibi yapmak istediklerini söyledi. Turan, “İstanbul’da Kayaşehir’deki konut bölgemizde bugün yeni bir aşamaya geldik. Orta gelir katmanı için ürettiğimiz bin 892 sosyal konutun yapımı önemli bir seviyeye ulaştı; satış için gerekli koşullar oluştu. Bu nedenle, İstanbullulara bu müjdeyi verme ve satışı başlatma kararı aldık” dedi. Turan, konutları farklı kesimlerin ihtiyaç ve alım gücüne hitap edecek şekilde minimum maliyetlerle bütçelendirdiklerini ifade etti.


BAŞVURU
ŞARTLARI NELER

Başvuru yapacak vatandaşlarının hiç konut sahibi olmaması gerektiğini vurgulayan Turan, diğer şatları şöyle sıraladı: “Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız başvurularını üç kategoride gerçekleştirecek. Başvuruda bulunacak kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları ve İstanbul’da en geç 31.12.2015 tarihinden itibaren kesintisiz ikamet ediyor olması gerekiyor. Ayrıca kendisine, eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir gayrimenkulünün olmaması, daha önce TOKİ’den konut satın almamış veya konut kredisi kullanmamış olması ve 18 yaşını doldurmuş olması ile bütün bunları belgelemiş olmaları gerekiyor.

Başvurular 5 Eylül'de
başlıyor

TOKİ Başkanı Turan, başvurularını 5 Eylül - 20 Eylül 2017 tarihleri arasında Halk Bankası’nın İstanbul ‘daki bütün şubelerine başvurarak 5 bin TL başvuru bedelini yatırarak yapabileceğini söyledi. Turan, "Satılacak konutların satış işlemleri yüzde 25 peşinat bedeli - 120 ay vade ve yüzde 40 peşinat bedeli ile 144 ay vade seçenekleri ile gerçekleştirilecek. Satılacak konutların satış bedelleri 144 bin 755 TL’den başlıyor. En düşük konut taksiti ise aylık 603 TL. Konut kuraları 4 Ekim 2017 tarihinde Noter huzurunda yapılacak" dedi.

#TOKİ
#Ergün Turan
7 yıl önce