21 Ağustos 2019 06:19
Son Güncellenme Tarihi: 21 Ağustos 2019 09:55

İstanbul'da yağış başladı | Bazı bölgelerde su taşkınları yaşandı

İstanbul'da şiddetli yağış bölge bölge etkili olmaya başladı. Anadolu Yakası'nda yağış nedeniyle bazı caddelerde su taşkınları meydana geldi. 

Fotoğraf: Metin Tokgöz/AA

Paylaş

İstanbul Boğazı'nda gökyüzünü kaplayan kara bulutların ardından bölge bölge şiddetli yağış etkili olmaya başladı.

İstanbul'un Anadolu Yakası'nda yağış nedeniyle bazı caddelerde su taşkınları meydana geldi.

Ataşehir, İçerenköy Mahallesi Ata Sokak'ta su baskınları yaşandı. Sokakta bulunan bir evi de su bastı. Zemin kat ve bahçede insan boyunca yükselen taşkın suları nedeniyle evde yaşayanlar mahsur kaldı. Mahsur kalanlar itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Anadolu Yakası'nın bazı ilçelerinde etkisini sürdüren sağanak nedeniyle, Kadıköy Feneryolu Tren İstasyonu alt geçidini su bastı. Su baskını dolayısıyla alt geçitteki 2 otomobilde bulunan 3 kişi mahsur kaldı. Haber verilmesinin ardından olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Polis olay yerinde güvenlik şeridi oluştururken, itfaiye ekipleri de araçta mahsur kalan 3 kişiyi kurtardı. İtfaiye ekipleri ve belediye işçileri, rögarlarda temizlik çalışmalarının yanı sıra alt geçitte biriken suyu tahliye etmeye devam ediyor. Öte yandan alt geçitte mahsur kalan otomobiller de itfaiye ekiplerince kurtarılıyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün akşam saatlerine kadar Anadolu Yakası ve kuzey kesimleri başta olmak üzere İstanbul'da aralıklı ve yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ev işçisi kadın sildiği camı beğenmeyip kendisini kovan ev sahibini şikayet etti

SONRAKİ HABER

Matrix 4'üncü filmle geliyor | Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss imza attı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...