30 Mart 2020 08:03
Son Güncellenme Tarihi: 30 Mart 2020 10:54

Hemşire Ayla Balaç'ın koronavirüs nedeniyle öldüğü iddiası yalanlandı

İstanbul'da hemşire olarak görev yapan Ayla Balaç'ın koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiği iddiası yalanlandı.

Ayla Balaç | Fotoğraf: umke.org

Paylaş

İstanbul'da görev yapan Hemşire Ayla Balaç'ın koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği iddiası yalanlandı. Balaç'ın geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtildi.

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi’ne ait umke.org’da yer alan habere göre, Hemşire Ayça Balaç'ın koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği öne sürüldü. CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven de sosyal medya hesabı Twitter'dan şu paylaşımlarda bulundu: "Şefaatli Saçlı köyünden Hemşire Ayla Balaç’ın İstanbul’da görevi esnasında yakalandığı koronavirus sonucu vefat ettiğini üzülerek öğrendim. Merhum sağlık emekçisi Ayla Balaç’a Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun. Yeni sağlık şehitleri verilmeden sağlık emekçilerinin koruyucu güvenlik önlemleri en üst seviyede artırılmalıdır. Hayatı pahasına görevini yürütürken şehit olan sağlık emekçileri #saglıkşehidi ilan edilmelidir. Bu yönde bir önergeyi TBMM’ye sunacağım.”

İddiaya ilişkin görüştüğümüz CHP Milletvekili Ali Keven'in Basın Danışmanı Recep Yılmaz ise "İstanbul Yozgatlılar Federasyonu üzerinden öğrendiğimiz vefat sebebinin koronavirüs değil kalp krizi olduğu söylenmektedir" dedi. Yılmaz, şunları söyledi:

"İstanbul Yozgatlılar Federasyonu, Ayla Balaç'ın koronavirüsten vefat ettiğini duyurmuştu. Biz de ona istinaden bir başsağlığı mesajı yayımlamıştık. Sonra yeğeni olduğunu söyleyen biri açıklama yapmış. 'Teyzem koronavirüsten dolayı değil, böbrek yetmezliğine bağlı kalp krizinden vefat etmiştir' diye. Ardından biz de İstanbul Yozgatlılar Federasyonundan birkaç yöneticiye sorduk. Onlar da aileye ulaşamamışlar ama bu şekilde olabileceğini söyleyip kendi sosyal medya paylaşımlarını düzeltmişler. Biz de bir düzeltme mesajı paylaştık" dedi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Av. İsmail Hakkı Atal: Halk sağlığı için kömür yerine ücretsiz enerji sağlansın

SONRAKİ HABER

İsmet Akyol: KHK’lilerin durumu koronavirüslü günlerde daha da zorlaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...