İstanbul'da teke böceği tehlikesi: İki ayda 180 ağaç kesildi

İstanbul'da akçaağaç, çınar gibi birçok ağaç türü istilacı bir tür olan teke böceği nedeniyle tehlike altında. Eğer erken tespit edilmezse ağaçların kesilmesi gerekiyor. Bu kapsamda yapılan çalışmalar sonucunda iki ayda 180 ağaç kesildi.

İstanbul'da teke böceği tehlikesi: İki ayda 180 ağaç kesildi - Sayfa 1

Teke böceğinin zarar verdiği ağaçlar kuruma ve yok olma durumuyla karşı karşıya. Uzmanların ithal edilen bitkiler üzerinden ülkemize giriş yaptığını düşündüğü Turunçgil Uzun Antenli Teke Böceği İstanbul’da bulunan özellikle akçaağaç ve çınar ağacı gibi türlere ciddi zararlar veriyor.

112
İstanbul'da teke böceği tehlikesi: İki ayda 180 ağaç kesildi - Sayfa 2

Teke böcekleri yumurtalarını ağaçların kabuklarının altına yerleştiriyor. Yaklaşık 7 ayın ardından o yumurtalar çatlıyor ve larvaya dönüşüyor.

212
İstanbul'da teke böceği tehlikesi: İki ayda 180 ağaç kesildi - Sayfa 3

En büyük zararı larva döneminde veren teke böceği beslenmek için ağacın içerisindeki dokuyu yiyor. Ağaçların içerisinde oluşan bu boşluklar ağacın beslenmesine engel oluyor ve ağaçların devrilmesine yol açıyor.

312
İstanbul'da teke böceği tehlikesi: İki ayda 180 ağaç kesildi - Sayfa 4

İKİ AYDA 180 AĞAÇ KESİLMEK ZORUNDA KALINDI
İlk olarak 2014 yılında İstanbul’da görülen bu türle mücadele devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri teke böceği ile mücadele kapsamında iki ay içerisinde 180 adet ağacı kesmek zorunda kaldı. Ekiplerin yaptığı incelemelerde yaklaşık 800’e yakın ağaçta larvaların olduğu öğrenildi.

412