Kuzey Marmara Otoyolu'nda sona yaklaşıldı

İstanbul'un çevre illere ve Ege Bölgesi'ne erişimini kolaylaştıracak Kuzey Marmara Otoyolu'nda bugüne kadar 2 tünel ve 52 viyadük kullanıma sunularak otoyolun yüzde 85'i tamamlandı. Projenin 2020 sonuna kadar trafiğe açılması planlanıyor.

Kuzey Marmara Otoyolu'nda sona yaklaşıldı - Sayfa 1

İstanbul, Kocaeli ve Sakarya hattında inşa edilen ve bugüne kadar yüzde 85 fiziki ilerleme sağlanan 398 kilometre uzunluğundaki Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde çalışmalar devam ediyor.

118
Kuzey Marmara Otoyolu'nda sona yaklaşıldı - Sayfa 2

İstanbul'un batısındaki Kınalı mevkisinden başlayıp Kocaeli ve Sakarya'yı kuzeyden geçerek Sakarya'nın Akyazı ilçesi yakınlarında sonlanan proje, 3 ana bölümde 7 kesimden oluşuyor.

218
Kuzey Marmara Otoyolu'nda sona yaklaşıldı - Sayfa 3

Proje kapsamında, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün de yer aldığı İstanbul'un kuzeyinden geçen 148 kilometrelik Odayeri-Paşaköy arası, 26 Ağustos 2016'dan bu yana hizmet veriyor.

318
Kuzey Marmara Otoyolu'nda sona yaklaşıldı - Sayfa 4

İstanbul'un Avrupa yakasında 3 kesimden oluşan Kınalı-Odayeri arası ana yol ve bağlantı yolu olmak üzere toplam 80 kilometrelik bölüm ile Anadolu yakası, Kocaeli ve Sakarya'dan geçerek 3 kesimden oluşan Kurtköy-Akyazı arasındaki 170 kilometrelik bölümde yapım çalışmalarına devam ediliyor.

418