İstanbul ve Tel Aviv’i buluşturan Sound Ports Festivali başlıyor!

Bağımsız bir müzik-sanat etkinliği olan ve bu sene ikincisi gerçekleşecek Sound Ports Festivali, 24 Mart’ta Arkaoda’daki Scratchy Sounds partisi ve KargART’taki Kam Ata ve Yakaza Ensemble konserleri ile başlıyor. Bu senenin teması ‘Journey Within-İçsel Yolculuk’.

Tuna SAYLAĞ Sanat
22 Mart 2017 Çarşamba

İstanbul ile Tel Aviv arasındaki kültürel bağları sanat ve müzik aracılığıyla güçlendirmeyi amaçlayan festivalin konukları arasında Asaf Samuel, Ester Rada Trio, Tamikrest, Buttering Trio’nun yanı sıra yerli sahneden Islandman, TSU!, Rain Lab gibi isimler yer alıyor. Salon İKSV, Flamme konserlerin yer alacağı mekânlardan ikisi. Festival, 2 Nisan’da sona erecek.

Giriş serbest!

Ya Değilse? // If Not? 

SANATORIUM, 9 Mart-15 Nisan tarihleri arasında Ümit Kıvanç’ın ‘Ya Değilse? // If Not?’ isimli sergisini konuk ediyor.  Daha çok siyasi ve toplumsal içerikli yazı ve belgesellerinden tanıdığımız Ümit Kıvanç, algılamanın bütününe nüfûz etmenin zorluğuna işaret eden bir sergiyle karşımıza çıkıyor. Kıvanç’ın 2013-2014’te çektiği, o zamandan bu yana işlediği ve bugüne kadar kendisinden görmediğimiz türden fotoğraflarını bir araya getiren sergi, izleyiciyi anlatıcı konumuna çekiyor. Seçme ve yorumlama macerasına çağırıyor. Bir eleme-ayıklama işlemi olarak görme eylemi, görememe hali… Eğlenceli de olabilir ürkütücü de. Özgün mekânsallık ve bağlamından koparılmış ayrıntı kendini mekân olarak sunuyor.

www.sanatorium.com

Yako İgual ve  Emre Tukur’dan

‘TÜRKÇE PROJECT!’

Perküsyonist-vokalist Yako İgual ile tuşlu çalgılar ve caz sanatçısı Emre Tukur, ‘Türkçe Project!’ adını verdikleri yeni tematik caz projeleriyle izleyicilerini  iyi müziğe davet ediyorlar. İşbirliklerini başka projelerde de sürdüren sanatçılara bu yoğun yeni projede kontrbas, basgitar ve gitarlarda Nezih Yeşilnil, trompette Şenova Ülker, trombonda Bulut Gülen gibi önemli ustalar da katılıyor. Bu yeni caz projesini hatırlanır kılan ise, büyük şairlerin şiirlerinden bestelenmiş şarkılar, duygulu tangolar, müzik tarihimizde iz bırakmış türkü ve keyifli alaturka eserleri... Konser, 26 Mart akşamı Kadıköy’deki Sakman Konak’ta gerçekleşecek.                   

Tel: 0216 449 00 49 

Renan Koen  Piyano Resitali  Avusturya Kültür Ofisinde

29 Mart Çarşamba akşamı, Avusturya Kültür Ofisi, piyanist Renan Koen’i ağırlıyor. Saat 19.20’de gerçekleşecek film gösteriminin (Almanca altyazılı Türkçe) ardından Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Dr. Petr Mares, Terezin Kampı hakkında bir konuşma yapacak. 

Daha sonra sahne alacak olan Renan Koen, “Bir Daha Asla” mesajıyla İkinci Dünya Savaşında Terezin Toplama Kampında tutuklu kalan Viktor Ullman ve Gideon Klein’ın piyano eserlerini seslendirecek.

http://www.bmeia.gv.at/kf-istanbul