İstanbul Şehir Üniversitesi ile ilgili flaş gelişme!

Vakıflar Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Bilim ve Sanat Vakfınca kurulan İstanbul Şehir Üniversitesinin, Yükseköğretim Kurulu kararıyla 1 yıl geçici süreyle faaliyetinin durdurulup, idaresinin Marmara Üniversitesi'ne bırakıldığı belirtildi.

İstanbul Şehir Üniversitesi ile ilgili flaş gelişme!
İstanbul Şehir Üniversitesi ile ilgili flaş gelişme!
GİRİŞ 21.01.2020 23:23 GÜNCELLEME 22.01.2020 00:18
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Vakıflar Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Bilim ve Sanat Vakfınca kurulan İstanbul Şehir Üniversitesinin, Yükseköğretim Kurulu kararıyla 1 yıl geçici süreyle faaliyetinin durdurulup, idaresinin Marmara Üniversitesine bırakıldığı belirtildi.

 

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bugün Bilim ve Sanat Vakfının teslim alınarak komisyonca yönetimi işlemi 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun ek 11'inci maddesinin 10. fıkrası gereğince (Mahkeme tarafından kayyum atanıncaya kadar kurucu vakıf, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yönetilir) yerine getirilmiştir."

Yapılan işlemin yasanın amir hükmünün ifasından ibaret olduğunun vurgulandığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İvedilikle teslim alınarak vakfın hukuku korunmuş ve yönetimi hukukçu, gayrimenkul ve finans uzmanları olmak üzere üç kişilik komisyonca ifa edilecektir. Bu bir kayyum ataması değildir. Bu eylem, Bilim ve Sanat Vakfının tüzel kişiliğinin korunması, maddi varlıklarına ve kuruluş amaçlarına sahip çıkılması eylemidir."



Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan da Twitter hesabından Şehir Üniversitesi'yle ilgili önemli açıklamalar yaptı.








 

YORUMLAR 5
  • Yakup Mil 4 yıl önce Şikayet Et
    Şehir Üniversitesi'ni Hasan Güner'e devredin, vatana ve millete hayırlı evlatlar yetiştirilsin
    Cevapla
  • Hamsi 4 yıl önce Şikayet Et
    Mantar gibi Üniversite açılmasın lütfen çünkü Türkiyede bu kadar Üniversiteye ihtiyaç yok, olanlar düzgün eğitim versin kaliteli üniversiteler oluşturalım
    Cevapla
  • Selim ilyazer 4 yıl önce Şikayet Et
    Davutoglu akıllı olsun akıllı
    Cevapla
  • Mustafaa 4 yıl önce Şikayet Et
    Bayırbucak'a cevap= Vatana ihanet eden okumuşları ve entellektüelleri ne yapalım, ne işe yarar ? Onlardan bu ülkeye bir hayır gelmez. Hepsi birilerinin maşasıdır. Ülke için hayırlı bir şeylere vesile olmazlar, olamazlar.
    Cevapla
  • bayırbucak 4 yıl önce Şikayet Et
    okumuş entellektüel adamları kaybedince anlarsınız
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sancaktepe'deki jakuzi yalanı böyle patladı! Fondaş medyayla şov girişimi fos çıktı
DEM Partili Koçyiğit: CHP'nin İstanbul'u kazanmasını kent uzlaşısı formülü belirledi