Gündem

İstanbul seçim sonuçları son dakika! Ekrem İmamoğlu 780 bin den fazla bir farkla kazandı

Son dakika olarak resmi olmayan seçim sonuçlarına göre Ekrem İmamoğlu 700 bin farkla İstanbul belediye Başkanlığını kazandığı görülüyor!

İstanbul seçim sonuçları son dakika! Ekrem İmamoğlu 780 bin den fazla bir farkla kazandı

İstanbul seçimlerinde ANKA ajansından gelen sonuçlar şöyle;

Açılan sandık sayısı: 25.204 – oranı yüzde 80.82

Oy farkı: 690.375

Ekrem İmamoğlu : Yüzde 54,94

Binali Yıldırım: Yüzde 45.09

AA’nın verilerine göre son durum şöyle;

Açılan sandık sayısı: Yüzde 95,64

Oy farkı: 700.523

Ekrem İmamoğlu: 4.505.298

Binali Yıldırım: 3.804.775

Ayrıntılar gelecek…

Bir tarafta Cumhuriyet ittifakı adayı Binali Yıldırım, diğer tarafta Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yapılan 23 Haziran seçimi 17:00 itibari ile sona erdi. Oy verme işleminin sona ermesi ile birlikte sandıklar sayılmaya başlandı. 39 ilçede yapılan İBB seçim sonuçları ile ilgili YSK’nın ‘’seçim yasağı kaldırıldı’’ duyurusundan hemen sonra sizlere veri paylaşımı sunmaya başlayacağız.

31 Mart yerel seçimlerinde seçim sonuçları verilerini tek alternatif olarak Anadolu Haber Ajansı vermişti. AA İstanbul Büyükşehir Belediye seçim sonuçları için paylaştığı verileri kesince, birçok sorunlar ortaya çıkmıştı. Ama bu seçimlerde AA, tek alternatif olmayacak. 23 Haziran İBB seçim sonuçlarını AA haricinde Anka haber Ajansı da veri paylaşımında bulunacak. Bizlerde kıyaslanabilir bir seçim sonuçları tabelası olması adına her iki ajanstan gelen verileri sizler için paylaşacağız.

İstanbul seçim sonuçlarını an be an tam tarafsız olarak izlemek için bizleri takip edebilirsiniz. Ajanslardan gelen seçim sonuçlarını yine bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz.

Anlık gelen İstanbul seçim sonuçlarını anlık olarak görmek için, cep uygulamamızı indirebilir veya aşağıda belirtilen sosyal medya sayfamızdan bizleri takip edebilirsiniz.

Bir Yorum