Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İstanbul İl Jandarma Komutanlığında görevli 22 asker tutuklandı

Düzenleyen:
İstanbul İl Jandarma Komutanlığında görevli 22 asker tutuklandı

GÜNDEM Haberleri

FETÖ’nün TSK yapılanması soruşturması kapsamında gözaltına alınan İstanbul İl Jandarma Komutanlığında görevli 22 asker tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca,  FETÖ'nün TSK yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, örgüt içi  haberleşme amacıyla ankesör veya sabit kontörlü hatlarla ardışık veya yoğun  olarak irtibat sağlandığı gerekçesiyle gözaltına alınan 10'u subay, 29'u  astsubay, 2'si uzman çavuş 41 şüphelinin işlemleri tamamlandı.

Soruşturmayı yürüten savcılık, etkin pişmanlıktan yararlanan 14  şüphelinin de aralarında bulunduğu 17 kişiyi adli kontrol talebiyle, diğer 24  şüpheliyi ise tutuklama talebiyle hakimliğe sevk etti.
 
İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, şüphelilerden 22'sinin ''silahlı  terör örgütüne üye olma'' suçundan tutuklanmasına, diğer 2 şüphelinin ise adli  kontrol ile serbest bırakılmasına karar verdi. Hakimlik, adli kontrol talebiyle  sevk edilen 17 şüpheli hakkında ise savcılığın istemini kabul ederek, şüpheliler  hakkında yurt dışına çıkış yasağı koyarak serbest bırakılmasına hükmetti.
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca,  FETÖ'nün TSK yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, örgüt içi  haberleşme amacıyla ankesör veya sabit kontörlü hatlarla ardışık veya yoğun  olarak irtibat sağlandığı tespit edilenlere İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nda  aktif görevli olan 10'u subay, 29'u astsubay, 2'si uzman çavuş olmak üzere 41  asker, gözaltına alınmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...