'Derbent Projesi'ne neden karşı çıktınız?

'Derbent Projesi'ne neden karşı çıktınız?
AK Partili Selçuk Bozkır CHP’lilere 'Derbent Projesi'ni sordu.
AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Selçuk Bozkır meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Derbent’in seçimlerden sonra unutulduğunu belirterek, belediyenin neden projeye karşı çıktığı ile ilgili soru önergesi verdi. 
 
Kürsüde CHP grubuna Derbent’e yönelik sorular soran AK Partili Bozkır, şu ifadeleri kullandı: “Yerel seçimlerden bu yana 8 ay geçti. Derbent maalesef unutuldu, bir önergeyle gündeme getirmek istiyorum. Geçen ay Derbent Yerinde Dönüşüm Projesi ile ilgili sayın başkan ve başkan yardımcısı projeye neden itiraz ettikleri noktasında anlaşılması zor bahaneleri bu kürsüden anlatmışlardı. Öyleki belediye başkanı konuşmasında somut hiçbir konuyu dile getirememiş, bizim 4 senedir dile getirdiğimiz ve broşürlerle halka anlatmaya çalıştığımız yerinde dönüşüm tezimizi kullanmaya devam etmiştir. Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek ise projenin yanlış tarafı olarak, birbirinin aynı görünüşlü binalar yapılması nedeniyle sosyalist rejimi andırdığı gerekçesini belirterek, projeye bu nedenle karşı çıktıklarını söyleyerek anlaşılması güç bir bahane ortaya sunmuştur. Gerçeğin eninde sonunda ortaya çıkma özelliği vardır. Büyükşehir’in yapmış olduğu bütün iyiniyetli çalışmaları görmezden gelerek vatandaşa verilen hakları sanki kendileri bulmuş gibi göstermeye çalışmaları aslında projenin Derbentlilerin sorunlarını çözen ve Sarıyer’e örnek bir proje olduğu gerçeğini bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Projenin olmazsa olmaz maddelerini tekrar yazarak nelere karşı olduğunuzu tekrar açıklamanızı bekliyoruz” dedi.
 
Bozkır; “Bunlardan hangisi yanlıştı?“
Derbent Projesi ile ilgili bazı detayları anlatan Bozkır, “BU proje ile birlikte 50 yıllık sorun çözülecek, Derbent’teki hak sahipleri yerinde dönüşüm ile dairesine daire alacak. Tapular hemen verilecek ve tapu parası olarak maksimum 15-20 bin TL’lik bir rakam teslimlerden sonra uzun vade ile tahsil edilecektir hatta bir takım hak sahipleri tapularını almaya bile başlamıştır. Sosyal tesisleri, planlı yolları, parkları, yeşil alanları ve otoparkları ile üst düzey bir yerleşim alanı oluşacağı için hak sahipleri çok büyük bir kazanç elde edecektir. Az katlı ve 95 metrekarelik dairelerle mahalle kültürü yaşatılacak, isteyen hak sahiplerinin birlikte aynı binada oturmaları sağlanacaktır. Bunların hangisi yanlış hangisine karşısınız bunların cevabını istiyoruz” diye sordu.
 

Bu haber toplam 6740 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT