AK Parti'de kongre takvimi belli oldu

AK Parti'de kongre takvimi belli oldu
AK Parti Genel Merkezi tarafından ilçelere gerekli talimatlar gönderildi. Kongre süreci başlıyor. İlçe kongreleri 1 Kasım-31 Aralık arasında yapılacak.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti genel başkanlığına da hızlı başladı. Partideki 'A Takımı'yla ilk toplantısını gerçekleştiren Davutoğlu, olağan kongre süreci için gerekli talimatları verdi. Başbakan Davutoğlu'nun, Haziran 2015'te yapılacak genel seçim sebebiyle en geç şubat ayında il kongrelerinin tamamlanmasını istediği öğrenildi. Büyük Kongre'nin ise bir yıl sonra yapılması kararlaştırıldı.
 

Seçilenler genel seçimlerde aday olamayacak

Öğrenilen bilgilere göre; belde, ilçe ve il kongrelerinde seçilecek kişiler, ilk genel seçimlerde aday olamayacak. Hafta başında 5,5 saatlik toplantı yapan AK Parti MYK’da kongreler için yoğun çalışıyor. Yeni Genel Başkan Yardımcıları Beşir Atalay, Mehmet Muş ve Öznur Çalık'ın katıldığı toplantılarda 5. Olağan Kongre takviminin başlatılması kararlaştırılırken, Teşkilat Başkanlığı'na görev verildi. 15 Eylül'den itibaren delege listelerinin ilanıyla başlayacak süreçte, belde kongrelerinin 1-16 Kasım aralığında yapılması planlanıyor. 1 Kasım-31 Aralık arasında, beldesi olmayan ilçe kongreleri gerçekleşecek. 22 Kasım Cumartesi'den itibaren il kongreleri de başlatılacak. İl kongrelerinin de 22 Şubat 2015 Pazar gününe kadar tamamlanması planlandı.
 

Sarıyer’de heyecan başladı!

Kongre tarihlerinin başlayacağı tarihin duyulmasıyla birlikte AK Parti Sarıyer’de de yeni bir heyecan başladı. Mevcut İlçe Başkanı Salih Bayraktar’ın yeniden aday olacağı kongrede karşısına rakip çıkıp çıkmayacağı merak konusu olurken, bazı isimlerin adaylık için zemin yokladığı gelen bilgiler arasında.
 

Kulisler hareketlendi

Teşkilat içerisinde, meclis üyeliği döneminde CHP’ye karşı sert muhalefetiyle bilinen Cemil Özbalta’nın ismi gündeme gelirken, eski Teşkilat Başkanı Mustafa Tosun, eski İlçe Başkan Yardımcısı Adem Vurmaz, eski İlçe Başkan Yardımcısı Salih Güzel gibi isimler de kulislerde konuşuluyor. 
 

AK Parti’de kongre süreci ile ilgili tüm gelişmeler Sarıyer Manşet'te olacak.

Bu haber toplam 7043 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
13 Yorum