Balıkçılar "Vira Bismillah" diyerek açıldı

Balıkçılar "Vira Bismillah" diyerek açıldı
Sarıyerli balıkçılar, yeni balık avı sezonunun başlamasıyla "Vira Bismillah" diyerek denize açıldı.
Balıkçılar, boy ve derinlik yasağının kendilerini çok kısıtladığını vurgularken, yine de bu sezon en çok palamuttan umutlular. Önce istavrit peşinde gidecek balıkçılar sonra palamut akınıyla ağlarının dolmasını bekliyor. Balık fiyatlarını bolluk belirleyecek.
 
Palamut, hamsi ve sardalyenin bol olması bekleniyor
İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamüller İhracatçıları Birliği, yeni balık av sezonunu Sarıyer Kireçburnu'nda düzenlediği etkinlikle kutladı. Burada konuşan Birlik Başkanı Ahmet Tuncay Sagun, yeni sezonun esnafla hayırlı olması temennisinde bulunarak, sektörün özellikle ihracatta çok hızlı geliştiğini söyledi. Sagun, yeni av sezonunun verimli olacağı kanaatinde olduğunu dile getirerek, "Özellikle palamut, hamsi, sardalyenin bol miktarda olacağı kanaatimiz var. Denizlerimiz bereketli bir sezon yaşayacaktır. Tüm kayıklarımız şu anda sezona hazırdır. Gece avlanmaya başlayacaklar" diye konuştu.
 
fenerkck.jpg
Fener’deki balıkçıları Şükrü Genç uğurladı 
Av yasağının kalktığı gece Rumelifeneri’nde de balıkçılar Deniz’e açıldı. Balıkçıları Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç uğurladı. Başkan Genç, yeni sezon öncesinde denize açılacak olan balıkçılara şans diledi. Balıkçıların çektiği sıkıntıyı çok iyi bildiğini ifade eden Genç, kendilerinden gelen soğuk hava deposu taleplerini hayata geçirmek amacıyla bürokratik sorunları aşmak için çabaladıklarını söyledi.
 
İlyas Torlak; "Yanlış politikalar balıkçılığa zarar veriyor"
ilyastorelak.jpg
Sarıyer’in en önemli balıkçı reislerinden İlyas Torlak ise Sarıyer Manşet’e yapığı açıklamada, son yıllardaki yanlış politikalardan dolayı balıkçıların zor durumda olduğunu vurguladı. Torlak, balık boyları ve avlanma derinliğinin kendilerini ciddi anlamda kısıtladığını belirterek, “Balıkçılığın en büyük sorunu yasaklar. Balıkçılık bu yasaklara rağmen ayakta durmaya çalışıyor. Maalesef ülkemizde balıkçılığı bilmeyenlerin yürüttüğü yanlış politikalar sektöre büyük zarar veriyor” dedi.

Bu haber toplam 7614 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT