Garipçe gitti gidiyor!

Garipçe gitti gidiyor!
Arazi tüccarları bu kez gözünü 600 kişilik nüfusuyla, İstanbul'un kuzeyinde, Karadeniz kıyısında bir balıkçı köyü olan Garipçe’ye dikti.

Üçüncü köprünün Avrupa yakasındaki ayaklarının inşaa edildiği köyde son günlerde devasa araziler el değiştirmeye başladı.

 
Üçüncü köprünün Avrupa yakasındaki ayaklarının da yer aldığı Garipçe’de son günlerde büyük bir hareketlilik yaşanıyor. Ankara’dan geldiğini söyleyen bazı kişiler yüksek fiyatı nedeniyle 2B arazilerini alamayan köy halkından değerinin bir hayli altında arazi topluyor.
 

Şimdiye kadar 50 dönüm arazi topladı

2B yasasında fiyatlar yüksek tutulunca köy halkı arazilerini alamadı. Halk kendi arazilerini alamayınca bu kez arazi tüccarları devreye girdi. Aracı bazı kişilerle arazi sahiplerine ulaşan bazı kişiler “süre doluyor” “fırsatı kaçırmayın” gibi cümlelerle halkı ikna ederek, ucuz fiyata bu arazileri toplamaya başladı. Ankara’dan geldiği ve Sarıyer’den bir siyasetçinin de yardımcı olduğu söylenen bir kişinin köyden şimdiye kadar 50. 000 metrekareye yakın arazi aldığı belirtiliyor.
 
Ayrıca bu kişilerin köy halkının normal tapulu yerlerine de müşteri oldukları belirtiliyor.

Bu haber toplam 7469 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
4 Yorum