Haberler

İstanbul Eczacı Odası Başkanı: İstanbul'da 7-8 meslektaşımız pozitif

Güncelleme:

Türkiye'de görülen koronavirüs salgınında riskli gruplardan biri de eczacılar. İstanbul Eczacı Odası Başkanı Zafer Cenap Sarıalioğlu, kentte 7-8 eczacının koronavirüs testinin pozitif çıktığını ifade etti.

Koronavirüs salgını Türkiye'de her geçen gün yayılırken İstanbul Eczacı Odası Başkanı Cenap Sarıalioğlu, megakentte 20 eczaneye koronavirüsün girdiğini ve 7-8 eczacının da salgına yakalandığını açıkladı.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra Avrupa ve Amerika'yı ciddi oranda tehdit eden koronavirüs dün akşam açıklanan verilere göre ülkemizde 42 bin 282 kişide görüldü. Hastalık nedeniyle 908 kişi ise hayatını kaybetti.

Türkiye'de en çok vakanın görüldüğü İstanbul'da koronavirüs salgınında riskli grup içinde bulunan eczacılarla ilgili son verileri İstanbul Eczacı Odası Başkanı Zafer Cenap Sarıalioğlu paylaştı.

"BİR ARKADAŞIMIZ YOĞUN BAKIMDA"

Habertürk'ten Esra Boğazlıyan'a konuşan Sarıalioğlu şunları söyledi: "Riskli gruptayız. Eczaneden içeri giren kişinin pozitif mi negatif mi olduğunu bilme şansımız yok. Şu ana kadar bize ulaşan bilgilere göre İstanbul'da 20 eczaneye virüs girdi. 7-8 meslektaşımız pozitif. Tabii eczane çalışanlarından da vakalar var. Bir arkadaşımız yoğun bakımda. 5200 eczaneye tulum, siperlik gönderdik. Toplamda 20 bin tulum ve siperlik gönderdik. Ancak bunu kendi imkanlarımızla sürdürmemiz çok zor. Sağlık Bakanlığı'ndan tulum ve siperlik talebinde bulunduk."

İSTANBUL'DA ECZANELER BEDAVA MASKE DAĞITACAK

İstanbul Eczacı Odası'nın dün yaptığı açıklamaya göre; kentte maskeler eczaneler üzerinden bedava dağıtılacak. 20-65 yaş arası vatandaşlar, cep telefonlarına gelen mesajın ardından eczanelere giderek istihkakı olan maskeleri teslim alabilecek.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Koronavirüs İstanbul Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title