HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul Bisikletçiler Çarşısı'nda yangın: Nedeni ortaya çıktı

İstanbul Fatih'te bulunan Haşim İşcan Geçidi Bisikletçiler Çarşısı'nda yangın çıktı. Yangına iftaiye ekipleri müdahale etti. Yangın kısa sürede yandaki dükkanlara da sıçradı. Yangın nedeniyle alt geçit trafiğe kapatıldı. Yangının itfaiye ekiplerinin çalışması sonrası kontrol altına alınmasıyla beraber yangın nedeniyle geçitteki trafik akışı kontrollü sağlanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de yangınla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Fatih'teki Haşim İşcan Geçici'nde bisiklet satan bir dükkanda yangın çıktı. Yandaki iş yerlerine de sıçrayan yangın itfaiyenin müdahalesiyle kontrol altına alındı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

3 dükkandaki yangın nedeniyle maddi hasar meydana geldi.

DİĞER DÜKKANLARA DA SIÇRADI

Yangın saat 09.30 sıralarında çıktı. Haşim İşçan Geçidi'nde bulunan Bisikletçiler Çarşısı'ndaki bir iş yerinin deposunda yangın çıktı. Bisiklet ve bebek arabalarının bulunduğu depodaki yangın büyüyerek 2 dükkana daha sıçradı.

FATİH İTFAİYESİ YETERSİZ KALINCA ÇEVRE İLÇELERDEN EKİPLER SEVK EDİLDİ

İhbar üzerine olay yerine gelen Fatih İtfaiyesi yetersiz kalınca Bayrampaşa, Beyoğlu, Bakırköy ve Şişli itfaiye ekipleri de sevk edildi.

Yangın nedeniyle alt geçidi dumanlar kapladı. Taksim istikameti trafiğe kapatıldı. Takviye ekiplerin gelmesiyle yangın kontrol altına alındı.

ELEKTRİK KONTAĞINDAN ÇIKTIĞI KONUSUNDA ŞÜPHELER VAR

Bisikletçiler Çarşısı'ndaki yangının bir dükkanın elektrik kontağından çıktığı ve can kaybının yaşanmadığı belirtiliyor.

EL BİRLİĞİYLE YANMAMIŞ BİSİKLET VE BEBEK ARABALARI KURTARILDI

Yangında esnaf mallarını kurtarmak için büyük çaba harcadı; el birliğiyle alevlerin henüz sıçramadığı bisiklet ve bebek arabalarını kurtarmaya çalıştı.

Yangın nedeniyle bir çok bisiklet ve bebek arabası küle dönerken dükkanlarda büyük çaplı maddi hasar meydana geldi.

'ZARARIMIZ FELAKET'

Olay sırasında dükkanda olan esnaflardan Lokman Şahintürk, “Elektrikten. Elektriği kestim şarteli kestim dışarı çıktım. 10 dakika içinde duman her yeri kapladı. Zararımız felaket. Çocuk arabaları bisikletler ne varsa yandı” dedi.

"SÜS HAVUZUNDAN SU ALIP ATMAYA ÇALIŞTIM..."

Yangına müdahale etmeye çalıştığını ama başarılı olamadığını söyleyen Cemil Gündoğan, “Hiç anlamadık bir anda elektrik kontağından çıktı. Hemen kontağı kapattık. Su atmak istedik ama alan dardı. Bir anda tutuştu. Alev yüzümüze vurdu. Hemen itfaiyeyi aradık ama itfaiye biraz tersten geldi. Ben süs havuzundan su alıp atmaya çalıştım ama olmadı. Bebek arabaları yandı” diye konuştu.

Esnaf Ömer Karasoy ise, “Alev çıkıyordu. İki kova su attım içeri girmeye çalıştık ama yok depo dar. Bebek arabaları oto koltuklar yandı. İçeri girilmiyor zaten” şeklinde konuştu.

TRAFİK SIKIŞTI

Yangın nedeniyle geçitteki trafik akışı kontrollü sağlandı. Bu nedenle bölgede trafik yoğunluğu yaşandı.

Saatlerce duran trafik itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmalarının ardından tekrar açıldı. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

İBB'DEN AÇIKLAMA

Açıklamada, saat 09.20'de alınan ihbarla olay yerine ulaşan Fatih itfaiye grubunun saat 09.22'de söndürme çalışmalarına başladığı belirtildi.

Açıklamada, "İlk bilgilere göre yangının bisiklet malzemelerinin depolandığı bölümde çıktığı tahmin ediliyor. Yangının yoğun dumanlı olması ve yayılma riski nedeniyle 'Duman Savar', Bakırköy, Şişli, Bayrampaşa, Beyoğlu itfaiye gruplarından takviye ekipler sevk edildi. Unkapanı ve Aksaray yönünde trafik akışı durduruldu" denildi.

"İtfaiyenin çalışması sırasında sularının bitmesi söz konusu değildir" denilen açıklamada, "İhtiyaç halinde en yakın hidrand veya su bulunan merkezlerden su takviye yapılması görevin gereğidir. Yangına su tankeri dahil 23 itfaiye aracı ve 75 personelle müdahale edilmiştir. Yangında 3 dükkan hasar gördü. Yangının çıkış nedeni incelemeler ve görgü tanıklarının ifadelerinden sonra belirlenecek" bilgileri yer aldı.


En Çok Aranan Haberler